Δύο Ρομά θα δικαστούν αύριο για ληστεία σε βάρος 65χρονης

Δύο Ρομά θα δικαστούν αύριο  για ληστεία σε βάρος 65χρονης

Δύο Ρομά θα δικαστούν αύριο για ληστεία σε βάρος 65χρονης

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2503 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα καθίσουν αύριο, δύο Ρομά ηλικίας 28 και 29 ετών αντίστοιχα, για τη ληστεία σε βάρος 65χρονης αλλοδαπής από την οποία όχι μόνο πήραν το πορτοφόλι της, αλλά την έριξαν στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή!

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από οχτώ χρόνια κοντά στο Καρακόνερο, και οι δύο αθίγγανοι είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Στις 5 Ιουλίου 2017 η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή έκρινε ένοχους τους δύο Ρομά με το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον καθένα, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής οι δύο άνδρες άσκησαν έφεση η οποία προσδιορίστηκε να εξεταστεί αύριο από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου. Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση είναι οι κ.κ. Αχιλλέας Δασκαλάκης και Στέλιος Αλεξανδρής.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 8 το βράδυ στις 25 Αυγούστου 2016 στο 2ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας. Εκεί η 65χρονη αλλοδαπή (τότε ήταν 52 ετών) από την Σερβία περπατούσε αμέριμνη μαζί με την κόρη της.
Τις δύο γυναίκες εντόπισαν οι αθίγγανοι οι οποίοι κινούνταν από Κοσκινού προς Καρακόνερο με ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι δύο άνδρες αφού πλησίασαν πεζοί την αλλοδαπή, της άρπαξαν το πορτοφόλι που κρατούσε και που περιείχε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ (σύμφωνα με δήλωση της παθούσας), την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της, την έσπρωξαν κάτω και επιβιβάστηκαν και πάλι στο αυτοκίνητο τους και τράπηκαν σε φυγή!

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις 11 το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας εντόπισαν την επομένη τον 28χρονο στην περιοχή του Κοιμητηρίου του Ταξιάρχη και τον 29χρονο στο Καρακόνερο και τους συνέλαβαν.

Στην κατοχή των Ρομά εντοπίστηκε η αλυσίδα και το χρηματικό ποσό των 210 ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.

Επίσης κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν οι δύο νεαροί δράστες.
Απολογούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, και οι δύο Ρομά αρνήθηκαν την κατηγορία της ληστείας από κοινού, όπως αυτή τους αποδίδεται και μάλιστα ο 28χρονος είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε επίγνωση των όσων έκανε καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο ίδιος είχε πει επίσης, ότι η γυναίκα του περίμενε να γεννήσει από ώρα σε ώρα και καθώς δεν είχε χρήματα, μόλις είδε το πορτοφόλι που κρατούσε η 65χρονη θόλωσε και έτσι της το άρπαξε.

Τελικά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και οι δύο Ρομά, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, είχαν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι και οδηγήθηκαν στις φυλακές.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών