37 παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

37 παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

37 παραγωγοί από το Νότιο Αιγαίο σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 964 ΦΟΡΕΣ

Έπεσε χθες η αυλαία της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών “Food Expo2024” που διεξήχθη στο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Στην Έκθεση συμμετείχε και φέτος η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία εκπροσωπήθηκε από 37 παραγωγούς που προέρχονταν τόσο από μεγάλα όσο και από μικρά νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων.

Ειδικότερα, οι παραγωγοί μας από τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Κέα, Κω, Λέρο, Ηρωική Νήσο Κάσο, Σχοινούσα, Άνδρο, Αμοργό, Σαντορίνη, Σίκινο και Τήνο, παρουσίασαν Αρτοσκευάσματα, Λαδόπιτες, Βότανα, Κρασιά, Τυριά, Μέλια, Αλίπαστα, Ντουρμάες, Μπισκότα από Βελανίδια, Αποστάγματα, Μπύρες, Μελεκούνια, Γλυκίσματα και πολλά άλλα τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις και απέσπασαν αρκετά θετικές κριτικές.

Στην Έκθεση έδωσε το «παρών» η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων με πολλά μέλη της ενώ τα περίπτερα των παραγωγών επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς.

Το «παρών» έδωσε στη διοργάνωση και ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης, ο οποίος σε σχόλιό του ανέφερε την ημέρα έναρξής της τα εξής:

«Με μυρωδιές και γεύσεις από το Νότιο Αιγαίο γέμισε η ατμόσφαιρα στο Metropolitan Expo του Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου διεξάγεται η Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών απο σήμερα (σ.σ. 9/3) έως και τη Δευτέρα 11/3 foodexpo.

Η περιφέρειά μας με 37 παραγωγούς από τα νησιά Ρόδο, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Κέα, Κω, Λέρο Ηρωική Νήσο Κάσο, Σχοινούσα, Άνδρο, Αμοργό, Σαντορίνη, Σίκινο, Τήνο, παρουσίασαν τους θησαυρούς που παράγουν.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων υπό τον Νίκο Χριστοφόρου και τους άλλους σεφ μάγεψαν στη κυριολεξία, τους επισκέπτες με τα υπέροχα μεζεδάκια που ετοίμασαν που προέρχονταν από τα περίπτερα των παραγωγών μας, και έγιναν ανάρπαστα.

Άρτοσκευάσματα, Λαδόπιτες, Βότανα, Κρασιά, Τυριά, Μέλια, Αλίπαστα, Ντουρμάες, Μπισκότα από Βελανίδια, Αποστάγματα, Μπύρες, Μελεκούνια, Γλυκίσματα και άλλα σκευάσματα εντυπωσίασαν τους επισκέπτες που κατέκλυσαν τα Περίπτερα της περιφέρειάς μας.

Τα Περίπτερα μας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύσης Σταμενίτης, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Παππάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Γιάννης Ρούσσος και πλήθος βουλευτών από διάφορους νομούς της χώρας».

Διαβάστε ακόμη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών