«Εξαφανίστηκε» η ποινή κάθειρξης των δέκα ετών που είχε αρχικά επιβληθεί σε Καλύμνιους για ναρκωτικά

«Εξαφανίστηκε» η ποινή κάθειρξης των δέκα ετών που είχε αρχικά επιβληθεί σε Καλύμνιους για ναρκωτικά

«Εξαφανίστηκε» η ποινή κάθειρξης των δέκα ετών που είχε αρχικά επιβληθεί σε Καλύμνιους για ναρκωτικά

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 949 ΦΟΡΕΣ

Την ποινή των 10 ετών κάθειρξης αλλά και το χρηματικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα για ένα «φιξάκι» ηρωίνης κατάφεραν χθες να «εξαφανίσουν» 35χρονος και 37χρονος από την Κάλυμνο, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Βερβέρη και Δέσποινας Ζιώγα, μετέτρεψε το αδίκημα για τον 37χρονο σε πλημμέλημα και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ έκρινε ένοχο αλλά ατιμώρητο τον 35χρονο.


Η υπόθεση αφορά την επίσκεψη που είχε κάνει πριν από οχτώ χρόνια στον 35χρονο που ήταν κρατούμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου ο 37χρονος και ο οποίος προκειμένου να μην πάει με … άδεια χέρια, είχε πάρει μαζί του για να του δώσει και ένα «φιξάκι» ηρωίνης! Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 2 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα στον χώρο φύλαξης κρατουμένων του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.


Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, ο 35χρονος Καλύμνιος βρισκόταν έγκλειστος στις φυλακές της Δομοκού όμως, καθώς είχε δικαστήριο στο οποίο έπρεπε να παραστεί, είχε μεταφερθεί στο νησί και κρατούνταν στα κρατητήρια.


Εκεί, τον επισκέφθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2016 το απόγευμα, ο 37χρονος φίλος του, ο οποίος επιχείρησε να τον προμηθεύσει με ναρκωτικά, πετώντας μέσα στα κρατητήρια ένα «φιξάκι» ηρωίνης.


Η κίνηση αυτή έγινε αντιληπτή από τους αστυνομικούς, οι οποίοι βρήκαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν και τον 37χρονο, ο οποίος μαζί με τον φίλο του οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω όπου αφού τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.


Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, στα μέσα Ιουνίου 2022 και οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ στον καθένα με τις εφέσεις να μην έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών

Θάνατος 68χρονης λουόμενης στη Ρόδο

Σε φυλάκιση ενός έτους 44χρονος για παρενόχληση ανήλικης

Για οπαδική βία θα δικαστεί 43χρονος

Φυλάκιση 20 ετών σε Τούρκο για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Αθώοι οι δύο αλλοδαποί που ήταν κατηγορούμενοι για απόπειρα εξαπάτησης