Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Ίστριος Winter Camp

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Ίστριος Winter Camp

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 11ο Ίστριος Winter Camp

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2600 ΦΟΡΕΣ

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 11ο Ίστριος Winter Camp στις 8, 9 & 10 Μαρτίου, το οποίο διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιστρίου «Άγιος Μερκούριος» σε συνδιοργάνωση με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον δήμο Ρόδου, καθώς και με τη στήριξη της ΔΕΥΑΡ, της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, τον Ο.Φ. Ιστρίου και πλήθος εθελοντικών ομάδων.

Ήταν ένα τριήμερο στη φύση, με ελεύθερο κάμπινγκ, πολλή μουσική, αθλοπαιδιές για μικρούς και μεγάλους, μοναδικές παραδοσιακές συνταγές, άφθονο ποτό και φυσικά όλα αυτά δωρεάν, αφού στον χώρο της εκδήλωσης απαγορευόταν όπως και κάθε χρόνο, οποιαδήποτε μορφή οικονομικής συναλλαγής.

Στο 11ο Ίστριος Winter Camp φέτος, στήθηκαν πάνω από 450 αντίσκηνα με περίπου 2000 κατασκηνωτές, ενώ τον χώρο της εκδήλωσης επισκέφτηκαν 4000 και πλέον άτομα οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα έχουν κάνει το Ίστριος Winter Camp μια μεγάλη εναλλακτική εκδήλωση, η οποία έχει ξεπεράσει πλέον, τα σύνορα της Ρόδου.

Ωστόσο, για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, ήταν καθοριστική η αρωγή των τοπικών φορέων, των εθελοντικών ομάδων του νησιού μας, καθώς και κάποιων ανθρώπων των οποίων η βοήθεια ήταν πολύτιμη.

Επί της ευκαιρίας, οι διοργανωτές δίνουν τις ευχαριστίες τους στους εξής φορείς/αρωγούς, αναφέροντας τα εξής:

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε πρωτίστως την περιφέρεια Ν. Α., τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον αναπληρωτή περ/χη κ. Αποστόλη Ασπρακη, τον αντιπερ/χη Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη καθώς και τον αντιπερ/χη Μεταφορών κ. Νίκο Νικολή, όπως επίσης ευχαριστούμε θερμά τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ν. Ρόδου κ. Θωμά Κώστα, τον αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Καθημερινότητας του Πολίτη κ. Δημήτρη Καρατζιά, τη ΔΕΥΑΡ και τον πρόεδρό της κ. Σωτήρη Βαγιανό, την Τ.Κ. Ιστρίου και τον πρόεδρο κ. Φιλήμονα Καζωνη, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και τον πρόεδρό της κ. Παναγιώτη Εγγλέζο, το ΙΕΚ Τουρισμού Ν.Α. και τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κουντούρη.

Ευχαριστούμε πολύ τις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν, ειδικότερα, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστόλων Ρόδου, την Malona Discovery, τη Λεσχη 4χ4 Ρόδου και την Extreme Rhodes, ακόμα, την ΕΘ.ΟΜ.Α.Κ. Σαλάκου που ήλεγχε την πυρασφάλεια του χώρου, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου για την υγειονομική κάλυψη του χώρου, όλα τα μουσικά συγκροτήματα με τους εξαίρετους καλλιτέχνες που μας ταξίδεψαν μουσικά καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου και τον Δωδεκάηχο για την καλλιτεχνική επιμέλεια των συγκροτημάτων, τον Πάρη Κατσέλα για την ηχητική κάλυψη, τον Γιάννη Ντιμόβσκι για την επιμέλεια του flying fox, τον Κωνσταντίνο Παπουτσάκη για την επίβλεψη του πύργου αναρρίχησης, καθώς επίσης και το Rhodes Escape για την επιμέλεια της τοξοβολίας, σκορπίζοντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, όπως και την Πόπη Μανικαρου για τη γιόγκα.

Ευχαριστούμε, όλους τους δεκάδες απλούς εθελοντές οι οποίοι, βοήθησαν με όσα μέσα διέθετε ο καθένας, βοήθησε πρόθυμα τόσο πριν το τριήμερο όσο και κατά τη διάρκεια αυτού, ώστε να πραγματοποιηθεί με αυτή την επιτυχία το 11ο Ίστριος Winter Camp.

Ευχαριστούμε πολύ, τα παιδιά από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων που με πολύ μεράκι και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Γαριδάκη προσέφεραν στον κόσμο ξεχωριστές συνταγές, τις υπέροχες μαγείρισσες της Ιστρίου που έφτιαξαν και προσέφεραν παραδοσιακά φαγητά, το “PlayCafe” για τους καφέδες και τα ροφήματα που προσέφεραν καθόλο το τριήμερο, τον φίλο εθελοντή ηλεκτρολόγο Σταύρο Χατζηπέτρο για την επιμέλεια των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και την εθελοντική εργασία για να φωτισθεί ο σταυρός.

Τέλος, ευχαριστούμε όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, δίνοντάς μας δύναμη για να συνεχίσουμε.

Όπως συνηθίζουμε να λέμε κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου, στο 12ο Ίστριος Winter Camp, στο ίδιο μέρος, την ίδια εποχή με την ίδια ανιδιοτελή αγάπη...

Ίστριος Winter Camp... South Hope!»

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας