Καταδίωξη ανοικτά της Λίνδου για τη σύλληψη δύο δουλεμπόρων

Καταδίωξη ανοικτά της Λίνδου για τη σύλληψη δύο δουλεμπόρων

Καταδίωξη ανοικτά της Λίνδου για τη σύλληψη δύο δουλεμπόρων

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1034 ΦΟΡΕΣ

Άλλοι δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη, αυτή τη φορά κοντά στη Λίνδο της Ρόδου, την ώρα που επιχειρούσαν να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, αφού προηγουμένως είχαν αποβιβάσει σε παραλία της περιοχής 8 άτομα τα οποία και μετέφεραν.

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών ηλικίας 26 και 50 ετών σχηματίστηκε δικογραφία από το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με την οποία προσήχθησαν χθες το μεσημέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή Ρόδου απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. Η κράτησή τους συνεχίζεται.

Πιο αναλυτικά, το περιστατικό συνέβη προχθές (Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024) πρωινές ώρες, όταν πλοίο Πλοίο Ανοικτής Θάλασσας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λίνδου Ρόδου, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, αφού είχε ήδη αποβιβάσει αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη συνέχεια, από το Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με σκοπό την ακινητοποίηση του σκάφους, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο (02) χειριστές, ηλικίας 26 και 50 ετών.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από το προαναφερθέν ταχύπλοο σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες