Φυλάκιση 12 μηνών σε Καλύμνιο για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού

Φυλάκιση 12 μηνών σε Καλύμνιο για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού

Φυλάκιση 12 μηνών σε Καλύμνιο για κατοχή ναρκωτικών και μαχαιριού

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1036 ΦΟΡΕΣ

Συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε 49χρονο Καλύμνιο, ο οποίος είχε καταγγελθεί για επεισόδιο που είχε συμβεί στην Κάλυμνο και τελικά συνελήφθη και για ναρκωτικά.

Μαζί του κατηγορούνταν άλλα δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων κρίθηκε αθώο και για το δεύτερο, το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη λόγω θανάτου.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στην Κάλυμνο στις 29 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και οι αστυνομικοί αναζητούσαν τον 49χρονο κάτοικο του νησιού για καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του για άλλη υπόθεση και τελικά τον συνέλαβαν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να αναζητούν τον 49χρονο προκειμένου να διερευνήσουν καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του.

Όταν όμως ο 49χρονος είδε τους αστυνομικούς, τότε άρχισε να τρέχει, προκειμένου να διαφύγει ενώ παράλληλα άρχισε να πετάει και διάφορες ποσότητες ναρκωτικών που είχε στην κατοχή του.

Τελικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου τον ακινητοποίησαν και στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και ελέγχου που του έγινε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μικροποσότητες-υπολείμματα ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, μαχαίρι με λάμα 10 εκατοστών, και το χρηματικό ποσό των 383 ευρώ.
Ο 49χρονος συνελήφθη και σε βάρος του κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η συνέχεια της υπόθεσης δόθηκε την επόμενη ημέρα όταν στο πλαίσιο της διερεύνησης αυτής, οι αστυνομικοί συνέλαβαν και άλλους δύο άνδρες, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί επίσης να κατέχουν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, μαχαίρια και σφαίρες!

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες βρέθηκαν να κατέχουν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, θρυμματιστή κάνναβης, 6 μαχαίρια και 2 φυσίγγια πολεμικού όπλου.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αλλά και του 49χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών