Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης στην Πράγα!

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης στην Πράγα!

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης στην Πράγα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2100 ΦΟΡΕΣ

Δέκα μαθητές και μαθήτριες Πανορμιτείου Γυμνασίου και Λυκειακών τάξεων Σύμης (συγκεκριμένα του Λυκείου) ταξίδεψαν στην όμορφη Πράγα για να συμμετάσχουν στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο ELEMASYN, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, 1-5 Μαρτίου 2024.

Η Διεύθυνση του Σχολείου περί της συμμετοχής του σχολείου στο προαναφερθέν διεθνές μαθητικό συνέδρειο στην Πράγα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής:

«Τα Διεθνή Μαθητικά Συνέδρια είναι ένα μίγμα μαθητικών εκπαιδευτικών δράσεων που διευρύνουν την ερευνητική προσπάθεια και τη δημιουργικότητα των μαθητών. Πρόκειται για ένα όμορφο και πλούσιο ταξίδι στον Πολιτισμό, στο Περιβάλλον και στην Επιστήμη!

Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας επέλεξαν να παρουσιάσουν ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι της «πλούσιας» ναυτικής τους κληρονομιάς, την τεχνική της σπογγαλιείας με τη χρήση της “καμπανελόπετρας”. Φτιαγμένη από πέτρα, χρησίμευε ως βασικό εργαλείο του γυμνού δύτη, ώστε να κατέβει γρήγορα στον βυθό για να μαζέψει σφουγγάρια.

Το βίντεο που δημιούργησαν περιείχε ιστορικά στοιχεία για το θέμα, τον τρόπο χρήσης της καθώς και τη διαδικασία κατασκευής ομοιώματος “καμπανελόπετρας” από τους μαθητές/τριες με αναλυκλώσιμα υλικά. Το εν λόγω βίντεο είναι το ακόλουθο https://youtu.be/72EQNv8u4OI που πραγματικά συγκίνησε την Επιτροπή, παρουσιάστηκε στην αίθουσα παρουσιάσεων του Συνεδρίου στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκθέσεων, οι μαθητές/τριες έδωσαν περισσότερες πληροφορίες στους επισκέπτες, που με μεγάλο ενδιαφέρον τους προσέγγισαν, εκθέτοντας συγχρόνως το ομοίωμα της «καμπανελόπετρας», σφουγγάρια και φωτογραφίες ως απόδειξη της ιστορίας και των παραδόσεων της Σύμης μας. Η παρουσίασή τους όχι μόνο τίμησε την κληρονομιά του νησιού μας αλλά ενθάρρυνε επίσης τις διαπολιτισμικές ανταλλαγές, εμπλουτίζοντας την εμπειρία του Συνεδρίου για όλους τους εμπλεκόμενους!»

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου