Συνελήφθη 61χρονος στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή

Συνελήφθη 61χρονος στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή

Συνελήφθη 61χρονος στη Ρόδο για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3557 ΦΟΡΕΣ

Κατασχέθηκαν -267- γραμμ. κάνναβης, -7- δενδρύλλια κάνναβης, ρόπαλο και αεροβόλο τυφέκιο

Ακατέργαστη κάνναβη, σπόρους της ίδιας ναρκωτικής ουσίας, αλλά και ένα ρόπαλο είχε στο αυτοκίνητο του 61χρονος που ακινητοποιήθηκε για έλεγχο από τους αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., ενώ στο σπίτι του εντοπίστηκαν και άλλα 241 γραμμάρια χασίς καθώς και επτά δενδρύλλια.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χθες το μεσημέρι και σήμερα ο συλληφθείς αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου για να του ασκηθεί ποινική δίωξη, ενώ συνολικά στην κατοχή του βρέθηκαν 267 γραμμάρια κάνναβης, 7 δενδρύλλια κάνναβης, ένα ρόπαλο και ένα αεροβόλο όπλο.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν χθες (Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024) το μεσημέρι, όταν αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) που έκαναν περιπολία στην πόλη της Ρόδου, εντόπισαν τον 61χρονο να επιβαίνει σε ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο. Άμεσα οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και σε έλεγχο που έκαναν στο αυτοκίνητο βρήκαν:


• 8 μικροσυσκευασίες που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 25,6 γραμμαρίων.
• 12 ναρκωτικά-φαρμακευτικά δισκία, χωρίς ιατρική συνταγή.
• 2 μικροσυσκευασίες που περιείχαν σπόρους κάνναβης.
• Το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ.
• Ρόπαλο μήκους 60 εκατοστών.


Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην κατοικία του όπου βρέθηκαν επιπλέον:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 241 γραμμαρίων.
• 7 δενδρύλλια κάνναβης, σε φάση ανάπτυξης.
• Αεροβόλο τυφέκιο.


Οι ναρκωτικές ουσίες και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του 61χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια - διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και οπλοκατοχή με την οποία σήμερα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.


Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.


Τα δυόμιση κιλά χασίς
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 61χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας και συγκεκριμένα είχε συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου 2023 έχοντας περίπου δυόμισι κιλά ακατέργαστης κάνναβης επάνω του αλλά και στο σπίτι του.


Ειδικότερα, η σύλληψη του 61χρονου γι’ αυτή την υπόθεση, είχε γίνει από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες στις 6 Δεκεμβρίου 2023, περιπολούντες αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν τον 61χρονο να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν, ότι κατείχε και μετέφερε:


• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 184,2 γραμμαρίων.
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
• Το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.
• Κινητό τηλέφωνο.


Ακολούθησε έρευνα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, στην κατοικία του και σε αποθηκευτικό χώρο, όπου βρέθηκαν επιπλέον:
• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 2 κιλών και 65 γραμμαρίων .
• Ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι ναρκωτικές ουσίες, το όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος του συλληφθέντος σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και με αυτήν παραπέμφθηκε στην ανάκριση, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Μανώλη Βλάχο.

Ο 61χρονος αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει ότι είναι χρόνια εξαρτημένος από τις ουσίες (πολυτοξικομανής), από την ηλικία των 14 χρόνων του και μάλιστα από το 2007 και συνεχόμενα από το 2014 παρακολουθούσε πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ μέσω του οποίου κατάφερε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη. Ωστόσο εξακολουθούσε να κάνει χρήση κάνναβης και συγκεκριμένα χρειαζόταν περίπου 16 τσιγάρα την ημέρα, όπου κάθε τσιγάρο περιείχε περίπου ένα γραμμάριο της ναρκωτικής ουσίας.

Ο ίδιος είχε δηλώσει, ότι οι ποσότητες ήταν αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση, ενώ είχε τονίσει ότι είχε ζητήσει να του γίνει πραγματογνωμοσύνη για να αποδειχτεί ότι πράγματι είναι τοξικομανής. Σε ό,τι αφορά τα χρήματα που είχαν βρεθεί στην κατοχή του, ήταν αυτά που του δίδονταν από την Πρόνοια για να ζήσει (μέρος αυτών) και σε ό,τι αφορά τις ζυγαριές είχε δηλώσει ότι εντοπίστηκε μία και όχι δύο όπως αναφέρει η αστυνομική έκθεση και η οποία μάλιστα ήταν εκτός λειτουργίας.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της απολογίας του, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 61χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 3000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών