Στ. Ακκούρης: Ξεπερνά τις 20.000 ο πληθυσμός των ελαφιών στη Ρόδο

Στ. Ακκούρης: Ξεπερνά τις 20.000 ο πληθυσμός των ελαφιών στη Ρόδο

Στ. Ακκούρης: Ξεπερνά τις 20.000 ο πληθυσμός των ελαφιών στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3150 ΦΟΡΕΣ

Οι αγρότες θα επανέλθουν στις κινητοποιήσεις, αν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση από το αρμόδιο υπουργείο

Την εκτίμηση ότι τα ελάφια στη Ρόδο ξεπερνούν τις 20.000 και ο πληθυσμός τους δεν είναι σε καμία περίπτωση 6.284, όπως αποτυπώθηκε στη μελέτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, εξέφρασε μέσω του Real Voice 99.5 ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γενναδίου Σταύρος Ακκούρης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Εξπρές» και τη Ρένα Παυλάκη.

Ο κ. Ακκούρης αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία της μελέτης που εκπόνησε το ΑΠΘ για τον πληθυσμό τους, με αφορμή την αύξηση του υπερπληθυσμού των ελαφιών τα οποία προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες των αγροτών, κυρίως σε εκτάσεις της Νότιας Ρόδου, όπου κινούνται.

Σημειώνεται ότι το πλατώνι της Ρόδου (Dama dama) αποτελούν προστατευόμενο είδος. «Υπάρχουν οι αρμόδιοι που μπορούν να προτείνουν λύσεις για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος», σημείωσε ο πρόεδρος του Γενναδίου.

«Σε καμία περίπτωση κανείς δεν είπε να θανατωθούν τα ελάφια», είπε κατηγορηματικά, ενώ ανέφερε ότι αναρτήθηκε βίντεο που καταγράφει ένα κοπάδι από πλήθος θηλυκών ελαφιών μεταξύ Απολακκιάς και Ιστρίου, χωρίς να υπάρχει κανένα αρσενικό. «Είναι μάνες, μόνο θηλυκά και δεν υπάρχει ούτε ένα αρσενικό», όπως είπε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα μήνα ακριβώς, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε στους αγρότες κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους στο Περιφερειακό μέγαρο, ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει μελέτη από επιστημονικό φορέα, προκειμένου να καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός των ελαφιών στο νησί της Ρόδου, δεδομένου ότι οι αγρότες αμφισβητούν τον αριθμό των 6.284 που κατέγραψε η μελέτη του ΑΠΘ, καθώς από την εμπειρία τους εκτιμούν ότι είναι πολλαπλάσιος.

Τέλος, για τις κινητοποιήσεις των αγροτών στη Ρόδο, ο κ. Ακκούρης ανέφερε, ότι αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από πλευράς του καθ’ ύλην αρμοδίου υπουργείου Περιβάλλοντος για τα ζητήματα που έχουν θέσει, θα επανέλθουν άμεσα στις κινητοποιήσεις τους.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος