Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου: «Η γυναίκα είναι λουλούδι που αντέχει στους ανέμους και κάθε άνοιξη μοσχοβολά»

Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου: «Η γυναίκα είναι λουλούδι που αντέχει  στους ανέμους και κάθε άνοιξη μοσχοβολά»

Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου: «Η γυναίκα είναι λουλούδι που αντέχει στους ανέμους και κάθε άνοιξη μοσχοβολά»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 432 ΦΟΡΕΣ

Γράφει η Ελευθερία Μουρσελλά-Δράκου

Η 8η Μαρτίου που πέρασε, καθιερώθηκε παγκοσμίως ως ημέρα της Γυναίκας. Στο πέρασμα των χρόνων, πάντα η γυναίκα έπαιξε, παίζει και θα παίζει ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινωνίας.

Είναι ο καθρέφτης του πολιτισμού. Μορφές που ξεχώρισαν και άφησαν τα χνάρια τους στην ιστορία για να εμπνέουν και να μας καθοδηγούν. Δικαιωματικά εμείς οι Ελληνίδες καμαρώνουμε και χαιρόμαστε για τις σπουδαίες γυναίκες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα γιατί η γυναίκα πρόταξε τα στήθη της ενάντια στις δυσκολίες της ζωής και στον εκάστοτε κίνδυνο.

Ιφιγένεια, Ισμήνη, Ασπασία, Καλλιπάτειρα και τόσες άλλες, όπως οι Βυζαντινές Θεοδώρα, Άννα Κομνηνή και Κασσιανή. Αργότερα, Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, γυναίκες του Ζαλόγγου, Μικρασιάτισσες, Πόντιες και τόσες άλλες, θυσιάστηκαν για τη λευτεριά της Πατρίδας μας στα βουνά της Πίνδου και αλλού. Πάλεψαν στα κύματα της οδύνης που τις κύκλωναν και καρτερούσαν ένα καλύτερο πιο ηλιόλουστο αύριο.

Στην πολυτάραχη εποχή μας, η γυναίκα, παρά τις απάνθρωπες, πολλές φορές, συμπεριφορές απέναντί της, δε δειλιάζει. Μέσα από τα δάκρυα και τον πόνο αγωνίζεται με πάθος για την οικογένεια και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όποιο πόστο και αν βρεθεί.

Η γυναίκα είναι... λουλούδι που αντέχει στους ανέμους και κάθε άνοιξη μοσχοβολά. Αγρότισσες, επιστήμονες, επώνυμες ή ανώνυμες, αποτελούν φωτεινά παραδείγματα αξιοπρέπειας και πεισματικής προσήλωσης στην παράδοσή μας και στα ιδανικά της φυλής μας.

Η αποστολή της γυναίκας είναι τιμητική, γιατί ο Θεός την κάλεσε να συνεργαστεί μαζί του. Ο Χριστός της έδωσε τη θέση που της άξιζε. Με τις έξι λέξεις «ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω», της έδωσε κουράγιο. Συγχώρεσε τη Σαμαρίτισσα για την ειλικρινή μετάνοιά της για το όχι και τόσο καλό παρελθόν της.

Η απάντηση που έδωσε στους μαθητές του για το ακριβό μύρο που του πρόσφερε η Μαγδαληνή την οποία τιμά ο κόσμος «Καλώς έπραξε η Μαγδαληνή», τους φτωχούς θα τους έχετε πάντοτε, ενώ εγώ θα πεθάνω πάνω στον σταυρό». Η ελληνική παροιμία τονίζει πόσο αξίζει η γυναίκα...

«Σπίτι χωρίς γυναίκα εκκλησία χωρίς παππά». Μα και ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ, λέει «Ο άνδρας είναι ο ναός, η γυναίκα είναι το ιερό. Μπροστά στον ναό υποκλινόμαστε, μπροστά στο ιερό γονατίζουμε».

Κάθε γωνιά της ελληνικής γης έχει να επιδείξει τις άξιες γυναίκες της που τόσα προσέφεραν στον τόπο μας. Κι εμείς στη Δωδεκάνησο οφείλουμε να θυμόμαστε και να τιμούμε τις αρχόντισσές μας που ψυχικά και σωματικά πόνεσαν, αγάπησαν και προσέφεραν καθετί καλό στο νησί τους.

Είναι γνωστό, ότι σε πολλά θέματα που αφορούν τη γυναίκα δεν έχουν δοθεί οι λύσεις που πρέπει, ελπίζουμε ότι θα δοθούν. Τώρα όλες μαζί να δώσουμε τα χέρια και να προσφέρουμε ό,τι καλό έχουμε στη σκέψη μας και κάθε μία από το μετερίζι της να κρατήσουμε την Ελλάδα μας όπως την παρέδωσαν οι πρόγονοί μας, ύστερα από τόσες δυσκολίες που πέρασαν.
Εύχομαι καθετί καλό στη γυναίκα και πάντα άξια στον πολύπλευρο και σπουδαίο ρόλο της!

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες

Δημήτρης Κατσαούνης: Αυτές οι Eυρωεκλογές χτίζουν γέφυρα με τον Ελληνισμό της Διασποράς

Γιάννης Σαμαρτζής: Τα τεκμήρια διαβίωσης των φορολογουμένων και η δυνατότητα αποφυγής τους

Φίλιππος Ζάχαρης: Εσωτερικός κόσμος, εικόνες και ορισμός του χρόνου