Αθωώθηκε 38χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ληστεία κατά συρροή

Αθωώθηκε 38χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ληστεία κατά συρροή

Αθωώθηκε 38χρονος Ροδίτης κατηγορούμενος για ληστεία κατά συρροή

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1466 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 38χρονος Ροδίτης, ο οποίος είχε συλληφθεί μετά από καταγγελία που έγινε από φίλους του, επειδή τους αφαίρεσε με τη βία, χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και μία ταυτότητα!

Ο 38χρονος κατηγορούνταν για ληστεία κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία. Χθες το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης κας Ματίνας Μπαλάνου, τον απάλλαξε κρίνοντάς τον αθώο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο 38χρονος βρίσκεται στη φυλακή, όπου εκτίει την ποινή του για άλλη υπόθεση.


Σε ό,τι αφορά αυτήν για την οποία χθες αθωώθηκε, όλα ξεκίνησαν στις 31 Αυγούστου 2020 όταν, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, εμφανίστηκε 30χρονος και κατήγγειλε, ότι νωρίτερα στις 4.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και ενώ κινούνταν σε δρόμο της πόλης της Ρόδου, ο 38χρονος τον πλησίασε και με την άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσε το πορτοφόλι του που περιείχε 90 ευρώ και την αστυνομική του ταυτότητα.


Επίσης, την 1η Σεπτεμβρίου 2020, εμφανίστηκε στην Αστυνομία 22χρονος και κατήγγειλε προφορικά, πως ξημερώματα εκείνης της ημέρας βρισκόταν στην Ροδιακή Έπαυλη μαζί με έναν άλλο 30χρονο, όπου και τους συνάντησε τυχαία ο 38χρονος και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον 22χρονο ένα κινητό τηλέφωνο που κρατούσε στο χέρι του και το οποίο ανήκε στον πατέρα τού 30χρονου φίλου του.

Μετά τις καταγγελίες, μεσημβρινές ώρες της 1η Σεπτεμβρίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 38χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο τρίτου προσώπου, το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο. Στη συνέχεια, ο 38χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και αφού ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, παραπέμφθηκε στην ανάκριση, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος είχε πει μεταξύ άλλων, πως καμία ληστεία δεν διέπραξε και σε ό,τι αφορά το κινητό τηλέφωνο, του το πούλησαν οι καταγγέλλοντες έναντι του ποσού των 50 ευρώ. Ωστόσο προφανώς για να δικαιολογηθεί ο 30χρονος στον πατέρα του, στον οποίο άνηκε και το κινητό, είπε ότι του το έκλεψαν.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών