Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 58χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 58χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε 58χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2756 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος αλλά ατιμώρητος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 58χρονος που κατηγορούνταν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψη του 58χρονου είχε γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2020 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μετά από έλεγχο που διενήργησαν στα σπίτια του, όπου και εντόπισαν περισσότερα από 112 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο ζυγαριές ακριβείας.

Σε βάρος του συλληφθέντος ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε να δικαστεί για διακίνηση (υπό την μορφή της κατοχής) ναρκωτικών ουσιών από δράστη μη τοξικομανή.

Η δίκη έγινε χθες και το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, μετέτρεψε την κατηγορία η πράξη να έγινε από εξαρτημένο άτομο και για ιδία αποκλειστικά χρήση και έτσι έκρινε τον 58χρονο, ένοχο αλλά ατιμώρητο.

Για τον 58χρονο όλα ξεκίνησαν, όταν, στο πλαίσιο ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών, την 1η Φεβρουαρίου 2020 στις 11 το πρωί έπειτα από αξιολόγηση στοιχείων πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς διαδοχικές έρευνες σε δύο κατοικίες του 58χρονου στην πόλη της Ρόδου όπου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 112,4 γραμμαρίων.
• 2 ζυγαριές ακριβείας.
• Το χρηματικό ποσό των 410 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή προσήχθη στη συνέχεια, ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται και με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος είχε επαναλάβει και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, τονίζοντας ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ουσιών.

Έτσι, τρεις ημέρες πριν τη σύλληψή του, θέλοντας να προμηθευτεί ποσότητα ουσιών για δική του αποκλειστικά χρήση, συνάντησε αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής σε συνοικία στην πόλη της Ρόδου, ο οποίος και του έδωσε τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν, καθώς επρόκειτο να φύγει από το νησί μας.

Ο 58χρονος είχε πει, ότι τα προμηθεύτηκε προκειμένου με τις ποσότητες αυτές, αν και δεν ήταν καλής ποιότητας, να καλύψει τις ανάγκες του για περίπου 15 ημέρες.

Ο συλληφθείς τόνισε, πως εργάζεται, έχει σταθερό εισόδημα αλλά και χώρο όπου διαμένει και πως σε καμία περίπτωση δεν έχει διακινήσει ή επρόκειτο να διακινήσει ναρκωτικά. Σε ό,τι αφορά τη μικρή ποσότητα που βρέθηκε σε δεύτερη κατοικία του, δήλωσε, ότι δεν είναι σπίτι αλλά αποθήκη και πως ο ίδιος είχε αφήσει τη μικροποσότητα των ναρκωτικών εκεί για να τα χρησιμοποιήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 58χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκε 20χρονος με ναρκωτικά

Κατηγορείται 30χρονος για κλοπή από εταιρεία

Στο αυτόφωρο 18χρονος για κατοχή κάνναβης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ποδηλατικού αγώνα στη Ρόδο

Θα δικαστούν Κουβανός και Γερμανός που προσπάθησαν να εξαπατήσουν πολίτες

Σε 5 έτη κάθειρξης ο 39χρονος και σε 3 έτη φυλάκισης ο 56χρονος

Συλλήψεις για ναρκωτικά και άσκοπους πυροβολισμούς σε Ρόδο και Κάρπαθο

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο