Γ. Τόππος: Προς νέο ρεκόρ οδεύει η Ρόδος στον τουρισμό

Γ. Τόππος: Προς νέο ρεκόρ οδεύει η Ρόδος στον τουρισμό

Γ. Τόππος: Προς νέο ρεκόρ οδεύει η Ρόδος στον τουρισμό

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2239 ΦΟΡΕΣ

Προς νέο ρεκόρ φαίνεται ότι οδεύει η Ρόδος φέτος στον τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς τα αισιόδοξα μηνύματα που υπήρχαν από νωρίς άρχισαν πλέον να γίνονται χειροπιαστές αποδείξεις με αύξηση αεροπορικών θέσεων όπως και πτήσεων.

Την καλή εξέλιξη της σεζόν του 2024 επιβεβαίωσε χτες και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Τόππος, που παρευρέθηκε στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2024 στο Βερολίνο μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη και την αντιπροσωπεία του δήμου, απ’ όπου και διαμορφώθηκε η τελική εικόνα για το πώς θα κινηθεί η φετινή χρονιά.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί, ότι ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για μία... φανταστική σεζόν και στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα ευχάριστα ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους της Ρόδου οι υπεύθυνοι της εταιρίας Jet2 αναφορικά με την αξιοσημείωτη αύξηση σε πτήσεις και αεροπορικές θέσεις προς τη Ρόδο.

«Τα μηνύματα που εισπράξαμε από τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Βερολίνου ήταν πάρα πολύ ενθαρρυντικά. Πέρασε αρκετός κόσμος και τα μηνύματα που λάβαμε πιστοποιούν ότι τη σεζόν του 2024, εκτός απροόπτου, θα σπάσουμε ρεκόρ, θα είναι μία φανταστική σεζόν για όλους μας», ανέφερε ο κ. Τόππος και πρόσθεσε:

«Να σημειώσω ότι σε συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον δήμαρχο και τους υπεύθυνους της Jet2, μας ενημέρωσαν ότι θα αυξήσουν τις πτήσεις τους εβδομαδιαία και θα ανέρχονται σε 48 ενώ η αύξηση των κρατήσεων σε σχέση με πέρυσι είναι στο 24%. Και μιλάμε γύρω στους 250.000 επισκέπτες μόνο από την Jet2».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο και η αγορά της Γερμανίας θα έχει επίσης μία σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι, καθώς το 2023, η αγορά αυτή δεν πήγε τόσο καλά όσο περιμέναμε, αλλά φέτος προσδοκούμε σε μία αύξηση.

Με την ευκαιρία ευχαρίστησε δημόσια τους τουριστικούς φορείς της περιοχής μας για τη συνεργασία τους στην Έκθεση ΙΤΒ αλλά και τους συνεργάτες του στη Διεύθυνση Τουρισμού για τη δουλειά τους, λέγοντας:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και τον πρόεδρό της, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων και τον πρόεδρό της και τον ΠΡΟΤΟΥΡ για τη συνεργασία που είχαμε, ώστε να καταφέρουμε η Ρόδος, ως προορισμός, να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση του Βερολίνου με δικό της Περίπτερο.

Ένα Περίπτερο αξιοπρεπές, μεγάλο και λειτουργικό που συζητήθηκε πάρα πολύ για την έκτασή του και σε σχέση με της Σερβίας, αλλά και της Κύπρου καθώς ήταν μεγαλύτερο.

Η Ρόδος δηλαδή συζητήθηκε πάρα πολύ ως προορισμός. Η επισκεψιμότητα και τις τρεις μέρες της Έκθεσης ήταν πολύ υψηλή, το Περίπτερο της Ρόδου ήταν συνέχεια γεμάτο και είμαστε ευχαριστημένοι γι’ αυτό...

Επίσης, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου από τη Διεύθυνση Τουρισμού, καθώς τα παιδιά έκαναν εξαιρετική δουλειά, πρόσφεραν τα παραδοσιακά μελεκούνια της Ρόδου και βοήθησαν πάρα πολύ στη λειτουργία του Περιπτέρου.

Είχαμε και την παρουσίαση του Νεστορίδειου Μελάθρου, καθώς πήραμε μαζί μας κάποια ενημερωτικά φυλλάδια και βιβλία τα προσφέραμε και είχαμε την ευκαιρία να το παρουσιάσουμε στην Έκθεση κάτι που είναι πολύ σημαντικό».

Ο κ. Τόππος ρωτήθηκε και για τα μηνύματα που λαμβάνουν και από τις υπόλοιπες αγορές, τα οποία επίσης είναι πολύ καλά καθώς παρατηρείται αύξηση κρατήσεων.

«Για τις υπόλοιπες αγορές, όπως η Πολωνία που είναι μία μεγάλη αγορά και την κατατάσσουμε στις πρώτες πέντε θα συνεχίσει η αυξητική της πορεία που είναι κάτι πολύ σημαντικό γιατί είναι μία πάρα πολύ μεγάλη αγορά για τη Ρόδο. Επίσης και η γαλλική αγορά αλλά και οι υπόλοιπες σημειώνουν αύξηση» απάντησε.

Με την ευκαιρία, αναφέρθηκε στις προετοιμασίες που γίνονται στο νησί για το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν και εστιάζονται κυρίως στην καθαριότητα, ώστε να βελτιωθεί η εικόνα του προορισμού.

«Εμείς προετοιμαζόμαστε για τη σεζόν και προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται πάνω σε αυτό το κομμάτι, ώστε οι επισκέπτες που θα έρθουν στο νησί να το βρουν έτοιμο από άποψη καθαριότητας, κατά κύριο λόγο και έχουμε ρίξει όλο το βάρος εκεί», είπε ο αντιδήμαρχος.

Αναφορικά με το «Ρόδος Pass» τόνισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μέτρο για τους επισκέπτες που έχασαν τις διακοπές τους πέρυσι το καλοκαίρι από τις φωτιές στο νησί μας, όμως εκτιμά ότι πρέπει να γίνει πιο απλός ο τρόπος υλοποίησής του, καθώς όπως είπε είναι πολύ περίπλοκη η διαδικασία.

Πάντως, ο κ. Τόππος έκανε γνωστό, ότι έχουν γίνει διάφορες συζητήσεις για το θέμα με τους εμπλεκόμενους φορείς ενώ και ο δήμαρχος το έχει συζητήσει με την υπουργό Τουρισμού την κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία είπε ότι θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές και τροποποιήσεις, καθώς με αυτό τον τρόπο θα δώσει την ευκαιρία τόσο στους επιχειρηματίες όσο και στους επισκέπτες να κάνουν χρήση, γιατί η διαδικασία είναι πάρα πολύ περίπλοκη.

Τέλος, σε σχέση με τη βίζα «εξπρές» από την Τουρκία που θα λειτουργήσει το επόμενο διάστημα υπογράμμισε ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό για την τοπική κοινωνία, τις σχέσεις των δύο χωρών και φυσικά για την οικονομία των νησιών μας.

Όμως θα πρέπει να δοθεί «βάρος» στις υποδομές και στην ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης σε τοπικό επίπεδο, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους Τούρκους τουρίστες που θα έρθουν.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου