Αθωώθηκαν δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Αθωώθηκαν δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Αθωώθηκαν δύο Τούρκοι κατηγορούμενοι για διακίνηση μεταναστών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 954 ΦΟΡΕΣ

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου δύο Τούρκοι ηλικίας 29 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνταν για διακίνηση παράνομων αλλοδαπών στα νησιά μας.

Οι δύο αλλοδαποί είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2023 στο νησί μας από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, μετά από καταδίωξη.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για δύο αλλοδαπούς κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι, επιβαίνοντας σε ταχύπλοο σκάφος όταν είδαν τους λιμενικούς επιχείρησαν να διαφύγουν στα τουρκικά παράλια.


Το περιστατικό, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος σημειώθηκε πρωινές ώρες στις 11 Μαΐου 2023, όταν περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να αποβιβάζει στην περιοχή «ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ» της Ρόδου, αλλοδαπούς.


Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ προσπάθησε να διαφύγει ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του.


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος, ενώ σε ό,τι αφορά τους δύο διακινητές με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.


Προχθές, η υπόθεση των δύο αλλοδαπών εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο τους έκρινε αθώους για τη μεταφορά και ένοχους μόνο για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, αδίκημα για το οποίο και τους επέβαλε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.


Έτσι, οι δύο Κούρδοι που από τις 11 Μαΐου 2023 που συνελήφθησαν βρίσκονταν στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενοι, θ’ αφεθούν ελεύθεροι.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες