Στο Άλσος του Αγίου Σουλά μαζί με τους φοιτητές του ο καθηγητής Η. Τομάζος

Στο Άλσος του Αγίου Σουλά μαζί με τους φοιτητές του ο καθηγητής Η. Τομάζος

Στο Άλσος του Αγίου Σουλά μαζί με τους φοιτητές του ο καθηγητής Η. Τομάζος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2049 ΦΟΡΕΣ

Ανακοίνωση της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής

Συνεχίζει το σπουδαίο του έργο, στη Ρόδο, τα νησιά του νομού μας αλλά και την υπόλοιπη χώρα, ο καθηγητής και αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ των Η.Π.Α. κος Ηλίας Τομάζος.

Μετά την περιοχή των Απολλώνων, βρέθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024, στον Άγιο Σουλά, όπου, μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές – συνεργάτες του, προχώρησαν σε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό καθαρισμό του Άλσους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σορωνής κος Γιάννης Μαρίνος, αναφέρει τα εξής:

«Υποδεχτήκαμε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2024 στο Άλσος του Αγίου Σουλά, ομάδα από 22 Αμερικανούς σπουδαστές, μία καθηγήτρια και δύο καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Νοτίας Καλιφόρνιας, με επικεφαλής τον συγχωριανό μας κ. Ηλία Τομάζο, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολικό αλλά και ουσιαστικό καθαρισμό του Άλσους μας από πευκοβελόνες.

Είναι αξιοσημείωτος ο ζήλος που επέδειξαν όλοι οι συμμετέχοντες, αφού μέσα σε 2 περίπου ώρες συγκέντρωσαν πάνω από 100 μεγάλες σακούλες από τον χώρο.

Ο κ. Ηλίας Τομάζος κατόπιν προσέφερε καφέ στο Ζέον Ύδωρ και τους μίλησε διεξοδικά για τον χώρο του Άλσους και τη σημασία που έχει για τους απανταχού Σορωνιάτες. Η αίσθησή μας είναι ότι όλα τα παιδιά και οι συνοδοί τους ενθουσιάστηκαν από τον τόπο μας και κάποια μέρα, κάποιοι από αυτούς θα επιστρέψουν ξανά.

Το απόγευμα της ίδια ημέρας, ο κ. Ηλίας Τομάζος είχε μια σημαντική συνάντηση με τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη και κατόπιν ακολούθησε παραδοσιακό Σορωνιάτικο γεύμα στο Λιοτρίβι, το οποίο παρέθεσε ο Ηλίας Τομάζος στους σπουδαστές και στους συνοδούς τους, στην Εκκλησιαστική Επιτροπή, στους εκπροσώπους των Συλλόγων και της Κοινότητάς μας, ενώ ταυτόχρονα γιορτάσαμε και τα γενέθλια της εγγονής τού Ηλία.

Οι σπουδαστές μάλιστα, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την τοπική μας κουζίνα, στο τέλος δε της βραδιάς, όλοι οι παρευρισκόμενοι κατέληξαν ομόφωνα στο γνωστό σε εμάς τους Σορωνιάτες συμπέρασμα ότι “Σαν την Σερωνή εν έχει”.

Εκ μέρους μας, ευχαριστούμε πολύ, τόσο τον κ. Ηλία Τομάζο, όσο και τους σπουδαστές και τους συνοδούς τους και τους περιμένουμε ξανά στο χωριό μας, όποτε το θελήσουν».

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»