ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Δεν απεκολλήθη εκ των βράχων της Νισύρου το Μ/Σ "ΣΤΕΦΑΝΟΣ"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Δεν απεκολλήθη εκ των βράχων της Νισύρου το Μ/Σ "ΣΤΕΦΑΝΟΣ"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Δεν απεκολλήθη εκ των βράχων της Νισύρου το Μ/Σ "ΣΤΕΦΑΝΟΣ"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 258 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Τετάρτη 18 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3883

Λόγω της επικρατούσης θαλασσοταραχής
ΔΕΝ ΑΠΕΚΟΛΛΗΘΗ ΕΚ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ
ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ ΤΟ Μ/Σ «ΣΤΕΦΑΝΟΣ»
ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΥΓΙΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΦΕΡΘΗ ΕΙΣ ΝΙΣΥΡΟΝ
Εσπερινές πληροφορίες ανέφερον ότι το προσαράξαν εις βράχους της Νισύρου μότορσιπ «Στέφανος», δεν απεκολλήθη λόγω της θαλασσοταραχής η οποία επεκράτει και εδυσχέραινε το έργον του ρυμουλκού. Το πλήρωμα του «Στέφανος» μετεφέρθη εις Νίσυρον.

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ
Υπεράνθρωπες προσπάθειες έγιναν από το πρωί της Δευτέρας για την αποκόλληση του μότορσιπ «Στέφανος» από την βραχονησίδα Παχυά της Νισύρου. Αλλά σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες δεν είχε κατορθωθή η μετακίνηση του σκάφους μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης. Οι προσπάθειες γίνανε από το ρυμουλκό - ναυαγοσωστικό «Μαρίνα» της Εταιρείας Βερνίκου που παραμένει κοντά στο «Στέφανος».

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Κατά σχετικές επίσημες πληροφορίες το «Στέφανος» νηολογίου Πειραιώς, 1266 εκτοπίσματος 1.000 τόννων και πλοιοκτησίας Ξανθοπούλου, ενώ το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα κατευθυνόταν από την Θεσσαλονίκη προς την Μερσίνα της Τουρκίας, προσήραξε στην βραχονησίδα νοτίως της νήσου Νισύρου. Αμέσως το σκάφος εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Και ευθύς ως έγινε γνωστό το ατύχημα, ειδοποιήθησαν τα ναυαγοσωστικά και άρχισε από το Λιμεναρχείο μία μεγάλη προσπάθεια για την παροχή βοηθείας στο κινδυνεύον σκάφος το οποίον είναι μεταποιημένο από μία Καναδική κορβέττα.

Το πρώτον σκάφος που επλησίασε στο «Στέφανος» για την παροχή βοηθείας και για την διάσωση τυχόν κινδυνεύοντων ναυτικών ήταν το βασιλικό αντιτορπιλλικό «Πάνθηρ» το οποίο περιπολούσε στα δωδεκανησιακά νερά και έσπευσε.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το μότορσιπ προσήραξε στην βραχώδη νησίδα και πάνω σε βράχους όπου ενσφηνώθηκε. Και οι μεταγενέστερες επιβεβαίωσαν το γεγονός και την λεπτομέρεια αυτή, η οποία εν συνεχεία έκανε δυσχερεστάτη την αποκόλληση του σκάφους, που είχε γαντζωθή στους βράχους.

Το ναυαγοσωστικό «Μαρίνα» που έφθασε στο μεταξύ άρχισε αμέσως τις προσπάθειες για την αποκόλληση, μαζί με το δωδεκαμελές πλήρωμα που ευτυχώς δεν έπαθε τίποτε και που επιδόθηκε με ζήλο και φιλοτιμία στο έργο της υποβοηθήσεως του ρυμουλκού.

Το αντιτορπιλλικόν «Πάνθηρ» παρέμεινε επί δώδεκα ώρες κοντά στο «Στέφανος» και εν συνεχεία, επειδή δεν είχε λόγο να παραμένη απέπλευσε.

ΕΝΕΚΡΙΘΗ Η ΜΕΛΕΤΗ ΔΙΑ
ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΙΝ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΝΔΟΥ
Δι’ αποφάσεως της περιφερειακής Διευθύνσεως Νήσων του υπουργείου Δημοσίων Έργων ενεκρίθη η μελέτη εργασιών στοιχειώδους συντηρήσεως ασφαλτικών επαλλείψεων επισκευών οδοστρωμάτων της εθνικής οδού Ρόδου - Λίνδου χρήσεως 1964 η οποία υπεβλήθη υπό της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας.

Ο Προϋπολογισμός της δαπάνης του έργου τούτου ανέρχεται εις 1.300.000 δρχ. προβλέπει δέ την συντήρησιν από του 3ου έως και του 5ου χιλιομέτρου της εν λόγω εθνικής οδού.

Ωσαύτως ενεκρίθη και η εκτέλεσις των εργασιών τούτων ως και η επισκευή των οδοστρωμάτων της οδού Ρόδου - Λίνδου. Προς τον σκοπόν τούτο, θα ενεργηθή δημοπρασία.

Κατεψυγμένα κρέατα
θα «βολέψουν» το πρόβλημα
Κατά την εις Ρόδον παραμονήν του ο υφυπουργός Εμπορίου κ. Κουντούρης εδήλωσεν ότι κατόπιν συνεργασίας του μετά του υφυπουργού Γεωργίας κ. Μαλλιάκα, ενεκρίθη η μεταφορά κατεψυγμένων κρεάτων προελεύσεως Αργεντινής και εις τας νήσους Ρόδον, Κάλυμνον και Κω εδόθησαν δέ σχετικαί οδηγίαι προς τον σκοπόν τούτον εις το Νομοκτηνίατρον Αττικής. Ωσαύτως ο κ. Κουντούρης ανεκοίνωσεν ότι επετράπη η εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων εξ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...