Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί της Ρόδου

Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί της Ρόδου

Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5557 ΦΟΡΕΣ

Κορυφώνονται σήμερα οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στο νησί μας, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της Ρόδου.

Οι διοργανωτές τους, καλούν το κοινό να πάρει μέρος και να συμμετάσχει στις παρελάσεις αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, αλλά και να παρακολουθήσει τα «πλούσια» εορταστικά δρώμενα που οργανώνουν οι κοινότητες και οι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Εκτιμάται, ότι και φέτος οι καρναβαλιστές αλλά και τα άρματα που θα παρελάσουν, θα έχουν «πλούσια» θεματολογία με θέματα της επικαιρότητας και θα σατιρίσουν πρόσωπα και καταστάσεις, τόσο σε τοπικό όσο και διεθνές επίπεδο, με φαντασία, χρώμα και κέφι.

Κάποιες από τις εκδηλώσεις έλαβαν χώρα ήδη από χτες, (Σάββατο) με πλήθος κόσμου, αλλάη πλειοψηφία τους θα πραγματοποιηθεί σήμερα ξεκινώντας από νωρίς το μεσημέρι και φτάνοντας μέχρι αργά το βράδυ.

Όσοι μετακινηθούν προς τα χωριά θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους, ότι θα πρέπει να φτάσουν εγκαίρως και πριν την έναρξη των παρελάσεων, καθώς θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προσωρινού χαρακτήρα στο οδικό δίκτυο της Ρόδου, λόγω διεξαγωγής των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που δόθηκαν από τους διοργανωτές, σήμερα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Το Αποκριάτικο Πάρτι, στην κεντρική πλατεία Ιαλυσού, και ώρα 12:30, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινότητα Ιαλυσού, με μουσική, παιχνίδια, χορό και διασκέδαση.

- Το 23ο καρναβάλι Σορωνής που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο Σορωνής «Το Αμπερνάλλι» με μεγάλη καρναβαλική παρέλαση και εντυπωσιακά άρματα καθώς και πεζοπόρα τμήματα στις 2.30 το μεσημέρι ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Σορωνής Carnival Party.

- Το Καρναβάλι Κρητηνίας σήμερα στις 12 το μεσημέρι με φαγητό μουσική, χορό και ξεφάντωμα. Περιλαμβάνει δωρεάν μπουφέ με φαγητά από τις νοικοκυρές του χωριού, δωρεάν σούμα και κρασί καθώς και πλούσια λαχειαγορά. και όπως λένε οι διοργανωτές «Ο μάγος Γκάθαν θα συναρπάσει μικρούς και μεγάλους με τα μαγικά του».

- Το Καλυθενό Καρναβάλι στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία Καλυθιών από τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό σύλλογο «Ο Φάρος» που περιλαμβάνει παρέλαση με άρματα και πεζοπόρα και μεγάλη συναυλία και προσκεκλημένο στην εκδήλωση τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

- Το Λινδιακό Καρναβάλι στην κεντρική πλατεία Λίνδου στις 12 το μεσημέρι, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λίνδου «Απόστολος Παύλος» και από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων «Ο Ευαγόρας», με γλέντι φαγητό, ποτό μουσική και πλούσια λαχειαγορά.

- Το Γιανναενό Καρναβάλι με χορό και ξεφάντωμα που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γενναδίου «Νικηφόρος Μανδηλαράς». Ώρα συγκέντρωσης 12.00 στο παλιό Νηπιαγωγείο και ώρα έναρξης της παρέλασης 13.00 στον πεζόδρομο του χωριού.

- Το Ασκληπενό Καρναβάλι, σήμερα στις 2 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού. Οι διοργανωτές υπόσχονται μία αξέχαστη μέρα γεμάτη παιχνίδια, κέφι και χορό.

- Τέλος, στα Μάσσαρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Καμμυρί» διοργανώνει σήμερα το μεσημέρι καρναβάλι που περιλαμβάνει παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων, άφθονη μουσική, χορό και ξέφρενη διασκέδαση. Το καρναβάλι θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι και στις καλύτερες εμφανίσεις θα δοθούν χρηματικά έπαθλα.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας