Βασίλης Υψηλάντης: Στις Ευρωεκλογές δεν έχει θέση η «χαλαρή» ψήφος

Βασίλης Υψηλάντης: Στις Ευρωεκλογές δεν έχει θέση η «χαλαρή» ψήφος

Βασίλης Υψηλάντης: Στις Ευρωεκλογές δεν έχει θέση η «χαλαρή» ψήφος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1258 ΦΟΡΕΣ

Για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενόψει και των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο κοσμήτορας της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει χαλαρή ψήφος στις κάλπες, αλλά αντίθετα να επιβραβευθεί το κυβερνητικό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να συνεχίσει η χώρα μας να είναι στην Ευρώπη με την ίδια δυναμική.

Η Ελλάδα είναι ισχυρότερη, ασκεί μεγαλύτερη επιρροή, απολαμβάνει μεγαλύτερης εμπιστοσύνης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτό χάρη στο έργο που έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως τόνισε ο «γαλάζιος» βουλευτής, κάτι που όπως είπε «επιτρέπει στη χώρα να ζητήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο πράγματα για τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων πολιτών», απευθύνοντας κάλεσμα συσπείρωσης στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Υψηλάντης σχολίασε και το γεγονός της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι στηρίζεται στο λαϊκισμό και τα «ωραία λόγια» προς τον ψηφοφόρο. «Στην Ευρώπη υπάρχει μία προσπάθεια επιβολής της ακροδεξιάς σε όλες τις χώρες. Εκεί βέβαια που πήραν την εξουσία τη χάνουν και εύκολα γιατί στηρίζονται στον λαϊκισμό και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη είναι πολλά, της ύφεσης, της οικονομίας, του πολέμου. Όλα αυτά τα φαινόμενα, τα εκμεταλλεύονται με έναν λόγο που αρέσει σε ένα μεγάλο κομμάτι του εκλογικού κοινού. Αυτό δε σημαίνει, ότι είναι το σωστό και εκείνο που χρειάζεται η Ευρώπη ολόκληρη και η Ελλάδα. Προσπαθούν να «σαλατοποιήσουν» τα πάντα στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διαχειρίζεται την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο και δίνει απαντήσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα. Προσπαθεί καθημερινά να δίνει λύσεις σε κάτι καινούργιο. Έχει καταστήσει τη χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση σε πάρα πολλά.

«Κόμματα της αντιπολίτευσης ανύπαρκτα, φλυαρούν πολιτικά, προσκειμένου να επιβιώσουν. Είτε συνεχίζουμε την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη είτε τη χάνουμε.

Δεν πρέπει σε αυτές τις Ευρωεκλογές να υπάρξει «χαλαρή» ψήφος, γιατί δε θα μπορεί η χώρα να συνεχίσει με την ίδια δυναμική. Θα πρέπει να επιβραβευθούν οι προσπάθειες αυτές. Οι Έλληνες θα χάσουν την ευκαιρία να επιβραβεύσουν την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κανένα κόμμα δεν έχει πει πως θα αντιμετωπίσει π.χ. την ακρίβεια. Οι Ευρωεκλογές δεν έχουν να κάνουν με την εσωτερική κατάσταση, το θέμα είναι πώς θέλουμε να προχωρήσει η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Η Ελλάδα πέρασε μία οικονομική κρίση και άντεξε χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Δε θέλουμε να ωραιοποιήσουμε την κατάσταση, αλλά ζούμε σε μία πραγματικότητα, που από μόνοι μας δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς τις συνέργειες της Ευρώπης», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενόψει των επερχόμενων ευρωπαϊκών εκλογών, απομένοντας λιγότερο από τρεις μήνες.

«Αυτή η εκλογική αναμέτρηση είναι σημαντική, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρώπη. Γι’ αυτό και στις 9 Ιουνίου δεν έχει θέση η “χαλαρή” ψήφος, η διαμαρτυρία ή η αποχή. Γιατί, απέναντί μας, έχουμε τον λαϊκισμό, που είναι πάντα εδώ και καραδοκεί για να επανέλθει. Δείτε για παράδειγμα πώς λειτουργούν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

«Η ψήφος δεν μπορεί να είναι «χαλαρή». Πρέπει να είναι θετική προς τις δυνάμεις της Ευρώπης, προς τη ΝΔ, η οποία θα πρέπει να έχει μία μεγάλη εκπροσώπηση στις Ευρωεκλογές», είπε, καταλήγοντας ο κ. Υψηλάντης.

Σημειώνεται ότι με διλήμματα ευρωπαϊκού και εθνικού περιεχομένου εξελίσσεται η εκστρατεία για τη «μάχη» των Ευρωεκλογών από τη ΝΔ αλλά και προσωπικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε άνοιξε τον δρόμο για την προεκλογική περίοδο προ ημερών...

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Μ. Κόνσολας: «Υπόθεση όλων μας η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών στην Κάλυμνο»

Μ. Κόνσολας: «Μειώνονται οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε Κάρπαθο, Σύμη, Αστυπάλαια και σε περιοχές της Ρόδου»

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση των Τομέων του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με την Υφυπουργό Χριστίνα Αλεξοπούλου για τις άδειες φορτηγών

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη από τη Νίσυρο για την επίσκεψη των Σακελλαρίδη και Σαράντη

Για περιοδεία στην Κω βρίσκεται η υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά, Κατερίνα Σαράντη

Πασχαλινά γεύματα αγάπης από τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Παππά, στα πληρώματα σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο Αιγαίο

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»