Αρμένιοι σπουδαστές έρχονται στη Ρόδο για την πρακτική τους

Αρμένιοι σπουδαστές έρχονται στη Ρόδο για την πρακτική τους

Αρμένιοι σπουδαστές έρχονται στη Ρόδο για την πρακτική τους

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3701 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΞΡ Γιάννη Παπαβασιλείου

Περίπου 100 Αρμένιοι σπουδαστές που φοιτούν στο Αρμενο-Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού (σ.σ. Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων) στο Ερεβάν, θα έρθουν το προσεχές διάστημα στη Ρόδο για να κάνουν την πρακτική τους στα ξενοδοχεία του νησιού μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σπουδαστές θα βρίσκονται στο νησί μας στο τέλος Μαΐου, και μάλιστα, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της Σχολής που οι σπουδαστές της θα έρθουν στην Ελλάδα για πρακτική άσκηση.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία που πήρε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Γιάννης Παπαβασιλείου, και κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησής του με το Αρμενο-Ελληνικό Κέντρο Τουρισμού, που λειτουργεί στο Ερεβάν της Αρμενίας, εδώ και αρκετές δεκαετίες, με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας εξασφάλισε τη μετάβαση στη Ρόδο περίπου εκατό σπουδαστών της σχολής, προκειμένου να εργαστούν στον τομέα της πρακτικής τους άσκησης για την τουριστική περίοδο του 2024.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη Σχολή λειτουργεί αρκετά χρόνια, με τη φροντίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, όπου διδάσκονται όλα τα μαθήματα της Ξενοδοχειακής και της Μαγειρικής Τέχνης, και μάλιστα η ελληνική γλώσσα είναι η δεύτερη γλώσσα της σχολής.

Τα μαθήματα παρακολουθούν περίπου τετρακόσιοι σπουδαστές, αγόρια και κορίτσια, που έχουν τελειώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και συνεχίζουν τις σπουδές τους στον τομέα του Τουρισμού.

Οι σπουδαστές είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα έρθουν στη Ρόδο για να κάνουν την πρακτική τους άσκηση, καθώς, είμαστε ένα νησί που διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία και υψηλές υπηρεσίες στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της ΕΞΡ, που είχε και την ευθύνη για την επιλογή των σπουδαστών, δήλωσε, πως επιλέχθηκαν οι καλύτεροι σπουδαστές του Αρμενο-Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού, ώστε να έχουν τις σημαντικότερες γνώσεις στο ξενοδοχειακό επάγγελμα, ενώ και το γεγονός, ότι αυτή η Σχολή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας μάς ωθεί στο να δώσουμε προτεραιότητα σε αυτά τα παιδιά μία ξένης χώρας, όπως ασφαλώς κάνουμε και στα Ελληνόπουλα των σχολών της Ελλάδας αλλά και της Ρόδου.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η άφιξη των σπουδαστών στην Ρόδο θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου, ενώ στον τομέα της επικοινωνίας συνέβαλε προσωπικά ο κύριος Βασίλης Κατερινόπουλος, που επισκέφτηκε πριν από χρόνια τη Σχολή για ρεπορτάζ με την τηλεόραση της ΕΡΤ.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2022 η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, βρέθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας, στο πλαίσιο της 67ης Συνεδρίασης της Επιτροπής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), και είχε επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις της σχολής.

Διαβάστε ακόμη

ΤUI Γερμανίας: Ξεκίνησαν οι κρατήσεις για το 2025

ΞΕΕ: Ικανοποίηση για το «φρένο» της Ε.Ε. στις αθέμιτες πρακτικές της Booking

Οι Ιταλοί “ψηφίζουν” Αστυπάλαια για διακοπές το φετινό καλοκαίρι

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές