Στο λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται η ιταλική φρεγάτα “Carlo Bergamini”

Στο λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται  η ιταλική φρεγάτα “Carlo Bergamini”

Στο λιμάνι της Ρόδου βρίσκεται η ιταλική φρεγάτα “Carlo Bergamini”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2952 ΦΟΡΕΣ

Στις 24 Μαρτίου θα αποπλεύσει από τη Ρόδο η ιταλική φρεγάτα Carlo Bergamini (F 590) που κατέπλευσε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, έχοντας προγραμματίσει να παραμείνει έξι συνολικά μέρες στο λιμάνι μας, στο πλαίσιο της αποστολής του.

Το εντυπωσιακό ιταλικό πλοίο μήκους 144 μέτρων και εκτοπίσματος 6700 τόνων καθελκύστηκε στις 16 Ιουλίου του 2011 είναι ένα από τα δέκα πλοία τύπου FREMM-IT και ανήκει στη κατηγορία των φρεγατών γενικής χρήσης της κλάσης Carlo Bergamini, ενώ εντάχθηκε στον Ιταλικό Στόλο τον Μάιο του 2013.


Το πλήρωμά του κυμαίνεται από 145 έως 200 άτομα. Διαθέτει υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά και εξοπλιστικά συστήματα που το κάνουν να διαθέτει μεγάλη δύναμη πυρός γι΄αυτό και λαμβάνει μέρος σε διάφορες επιχειρήσεις και αποστολές στην περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.


Ο κύριος αισθητήρας του πλοίου είναι το ραντάρ, τεχνολογίας AESA, Kronos Naval της Leonardo μέγιστης εμβέλειας 250 χιλιομέτρων και δυνατότητας ανίχνευσης έως και 300 στόχους ταυτόχρονα. Το ραντάρ, γνωστό και ως MFRA (Multi-Functional Radar Active) αποτελεί εξέλιξη του ραντάρ EMPAR (European Multifunction Phased Array Radar) της Selex, η οποία εξαγοράστηκε από τη Leonardo.


Η αντιαεροπορική άμυνάς του βασίζεται σε έναν εκτοξευτή 16 θέσεων Sylver A50 για βλήματα Aster-30 και Aster-15, μέγιστου βεληνεκούς άνω των 100 και 30 χιλιομέτρων αντίστοιχα, με δυνατότητα τοποθέτησης και άλλων 16 θέσεων.


Επίσης, τα πλοία αυτής της κατηγορίας ενσωματώνουν και δύο τριπλούς εκτοξευτές τορπιλών B-515/3 για τορπίλες τύπου MU-90 Impact, ενώ επικουρικά η έκδοση ανθυποβρυχιακού πολέμου ενσωματώνει και τέσσερα βλήματα MILAS (έκδοση του Otomat Mk.2, εξειδικευμένη στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, με ικανότητα άφεσης μιας τορπίλης σε απόσταση 5-35 χιλιομέτρων από το πλοίο). Το ελικοδρόμιό τους μπορεί να υποστηρίξει ελικόπτερα κατηγορίας NH-90 ή AW-101 Merlin.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»