ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κλειστά την 25ην Μαρτίου άπαντα τα καταστήματα

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Κλειστά την 25ην Μαρτίου άπαντα τα καταστήματα

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κλειστά την 25ην Μαρτίου άπαντα τα καταστήματα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 177 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατο 21 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3886

 

ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΗΝ 25ην ΜΑΡΤΙΟΥ
ΑΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Κατ’ ανακοίνωσιν της Επιθεωρήσεως Εργασίας Ρόδου την 25ην Μαρτίου άπαντα γενικώς τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.
Οι ημερομίσθιοι εργατοϋπάλληλοι θα λάβουν το ημερομίσθιον της ημέρας αυτής και εφ’ όσον απασχοληθούν ηυξημένον κατά 75%.
Εξ άλλου την 25ην Μαρτίου θα αργήσουν άπασαι αι δημόσιαι και δημοτικαί υπηρεσίαι καθώς και αι Τράπεζαι.


ΕΠΑΝΗΛΘΕΝ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΗ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ
Επέστρεψεν χθες αεροπορικώς εξ Αθηνών ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρόδου κ. Σπυρίδων όστις κατόπιν εντολής της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.  Αθηναγόρα εξεπροσώπησεν τον Οικουμενικόν θρόνον εις την κηδείαν του αειμνήστου Βασιλέως Παύλου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Σπυρίδων κληθείς τηλεφωνικώς εις Κωνσταντινούπολιν ανέβαλε επ ‘ολίγον την εκεί μετάβασίν του προκειμένου να ευρίσκεται εις Ρόδον κατά τας εορτάς των ημερών αυτών και θα αναχωρήση διά Κωνσταντινούπολιν περί τα τέλη του τρέχοντος μηνός.

Χορηγείται μία υποτροφία
υπό της ατμοπλοΐας Τυπάλδου
Δι’αποφάσεως του Νομάρχου κ. Ιωάννου συνεκροτήθη επιτροπή διά την επιλογήν ενός αριστούχου εκ των μαθητών των σχολείων Μέσης Εκπαιδεύσεως Ρόδου ο οποίος θα φοιτήση με υποτροφίαν της ατμοπλοΐας αδελφών Τυπάλδου εις την σχολήν Εμποροπλοιάρχων.
Η εν λόγω επιτροπή αποτελείται εκ των: Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Σπυρίδωνος ως Προέδρου, Νομάρχου Δωδεκανήσου κ. Α. Ιωάννου ως αντιπροέδρου Γενικού Επιθεωρητού Μέσης Εκπαιδεύσεως κ. Στ. Χρηστάκη Κεντρικού Λιμενάρχου Ρόδου πλωτάρχου κ. Γ. Κυπριώτη και του Διευθυντού των γραφείων της εταιρείας των αδελφών Τυπάλδου εν Ρόδω κ. Διον. Δεπούντη.
Ως γνωστόν κατόπιν εγγράφου του Διευθυντού των γραφείων της εταιρίας των αδελφών Τυπάλδου εν Ρόδω ανεκοινώθη ότι διετέθη εκ του προϋπολογισμού υποτροφιών και δωρεών της εν λόγω ατμοπλοΐας μία υποτροφία η οποία θα προβή εις μνήμην του Σοφοκλή Βενιζέλου προκειμένου να σπουδάση ως εμποροπλοίαρχος είς Ρόδιος μαθητής.

ΗΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΗΘΟΠΟΙΟΙ
ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ
Η κινητογραφική ταινία του Μολιναρό «Το κυνήγι του άνδρα» εγυρίσθη κατά ένα μέρος εις την Ρόδον και την Λίνδον, όπου ελήφθησαν εξωτερικαί σκηναί. Ήδη συνεργεία και ηθοποιοί -εκτός ελαχίστων- ανεχώρησαν, εντός των ημερών δε θα αναχωρήσουν και οι υπόλοιποι. Το γύρισμα των εσωτερικών σκηνών και η τεχνική επεξεργασία θα γίνουν εις Παρισίους.

948 ΔΕΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Υπό του ενταύθα Κέντρου Κοινωνικής Προνοίας παρελήφθησαν 948 δέματα περιέχοντα τρόφιμα προς διανομήν εις τα επιδοτούμενα ορφανά της Δωδεκανήσου.
Τα δέματα απεστάλησαν υπό της αμερικανικής οργανώσεως ΚΕΑΡ θα λάβη δε έκαστον επιδοτούμενον ορφανόν ανά δύο δέματα.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑ ΤΑ ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΑ ΡΟΔΟΥ
Υπό του Νομάρχου κ. Ιωάννου υπεγράφη απόφασις διά της οποίας διωρίσθησαν οι κάτωθι τεχνικοί ως μέλη της επιτροπής επικινδύνως ετοιμορρόπων οικοδομών του Νομού Δωδεκανήσου.
Τακτικά μέλη ο προϊστάμενος της ΤΥΔΚ Πολιτικός Μηχανικός κ. Γ. Σακελλαράκης και οι πολιτικοί Μηχανικοί κ.κ. Εμ. Χαρίτος της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών και Κ.Κατσαράκης της ΤΥΔΚ. Αναπληρωματικά μέλη οι πολιτικοί Μηχανικοί κ.κ. Θ. Παπαθανάσης της ΕΔΥΡ Ι. Εμμανουήλ και Α. Αργυρίου ιδιώται και ο αρχιτέκτων κ. Δ.Τσελεμάνης της Διευθύνσεως Τεχνικών Υπηρεσιών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!