Καθορίστηκαν οι στόχοι του Νοσοκομείου της Ρόδου

Καθορίστηκαν οι στόχοι του Νοσοκομείου της Ρόδου

Καθορίστηκαν οι στόχοι του Νοσοκομείου της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 909 ΦΟΡΕΣ

Καθορίστηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» οι στόχοι του Ιδρύματος, για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι στόχοι αυτοί είναι συγκεκριμένα οι εξής:

ΣΤΟΧΟΣ 1:
ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Αρμόδια Διεύθυνση
Διοικητική Οικονομική Υπηρεσία, Νοσηλευτική Υπηρεσία, Ιατρική Υπηρεσία-Τμήμα Παραϊατρικού Προσωπικού και Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αυτοτελές τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής.

Ενέργειες-ορόσημα
• Άμεση ανταπόκριση στα οιτήματα των πολιτών με καλύτερη ιχνηλάτηση των αιτημάτων, επανασχεδιασμό της κατανομής αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων, βελτίωση της επικοινωνίας με λοιπές υπηρεσίες του Φορέα και εφαρμογή ελεγκτικού μηχανισμού ολοκλήρωσης της εργασίας από τους καθ' ύλην αρμόδιους Προϊσταμένους Τμημάτων.


• Μείωση του χρόνου ανταπόκρισης των υπαλλήλων της Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων, του Γραφείου Κίνησης Ασθενών και του Γραφείου Δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας στα αιτήματα των πολιτών για χορήγηση ιατρικών βεβαιώσεων για εξωτερικούς ασθενείς, βεβαιώσεις για Νοσηλεία, για παροχή στοιχείων από τον ιατρικό τους φάκελο, για βεβαιώσεις περί μη διενέργειας ιατρικών πράξεων στον φορέα, αντίγραφα διαγνωστικών εξετάσεων κ.α. κατά 3 εργάσιμες ημέρες μέχρι το τέλος του έτους.
• Προτυποποίηση εντύπων και κλινικών διαδικασιών.

ΣΤΟΧΟΣ 2:
ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Αρμόδια Διεύθυνση
Διοικητική-Οικονομική Υπηρεσία-Υποδιεύθυνση Τεχνικού

Ενέργειες-ορόσημα
Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού και της Περιτοναϊκής Κάθαρσης με κατάλληλη διαμόρφωση των χώρων, ώστε να δημιουργηθούν δωμάτια με κλίνες ασθενών και ο ευπρεπισμός των χώρων με αντικατάσταση των δαπέδων, βάψιμο χώρων κ.ά.


Αναβάθμιση της Ψυχιατρικής Κλινικής με αντικατάσταση των φθαρμένων δαπέδων, βάψιμο των τοίχων, ανακαίνιση των τουαλετών, αντικατάσταση των σωληνώσεων του κλιματισμού .

ΣΤΟΧΟΣ 3:
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ (ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ: ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΕ).
Αρμόδια Διεύθυνση
Διοικητική-Οικονομική Υπηρεσία-Υποδιεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού

Ενέργειες-ορόσημα
• Υλοποίηση των διαδικασιών σύμφωνα με την περιγραφή του αναλυτικού εγχειριδίου διαδικασιών (παραδοτέο εξωτερικού συνεργάτη: Ορθολογισμός ΑΕ).
• Προτυποποίηση των διαδικασιών, καθορισμός και αξιολόγηση των κινδύνων καθώς και δημιουργία δικλείδων ασφαλείας για την αντιμετώπιση των καταγεγραμμένων κινδύνων.


• Διασφάλιση ενός συστήματος εσωτερικού ελέγχου προκειμένου να είναι εκ των προτέρων σαφές και καθορισμένο το εύρος των αρμοδιοτήτων του κάθε υπαλλήλου που εκτελεί μία ενέργεια (στάδιο) της διαδικασίας.


Το αναλυτικό εγχειρίδιο θα αποτελέσει εργαλείο εσωτερικού ελέγχου ως προς τη συμμόρφωση των υπαλλήλων με αυτό.
Ο υπάλληλος που θα ορισθεί ως εσωτερικός ελεγκτής ή ο ανάδοχος θα κάνουν χρήση του εγχειριδίου στο πλαίσιο της διαδικασίας εσωτερικού ελέγχου.

ΣΤΟΧΟΣ 4:
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΤΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
Αρμόδια Διεύθυνση
Διοικητική Οικονομική Υπηρεσία, Νοσηλευτική Υπηρεσία, Ιατρική Υπηρεσία-Τμήμα Παραϊατρικού Προσωπικού και Κοινωνικής Υπηρεσίας, Αυτοτελές τμήμα Οργάνωσης και Πληροφορικής

Ενέργειες-ορόσημα
• Αύξηση των σύγχρονων μεθόδων επιμόρφωσης σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Τα προγράμματα δύναται να αφορούν ψηφιακές δεξιότητες, νομοθεσία περί διαγωνιστικών διαδικασιών και δημοσίων συμβάσεων, προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, οργάνωση αρχείων, καλλιέργεια επικοινωνιακών δεξιοτήτων.


Αύξηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων εντός Νοσοκομείου του Νοσηλευτικού προσωπικού με ανάπτυξη Γραφείου εκπαίδευσης που θα διενεργεί εκπαιδευτικά προγράμματα για την επιμόρφωση και τον προσανατολισμό του προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»