Προσλήψεις οδηγών στη «ΡΟΔΑ»

Προσλήψεις οδηγών στη «ΡΟΔΑ»

Προσλήψεις οδηγών στη «ΡΟΔΑ»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1391 ΦΟΡΕΣ

Στην πρόσληψη 25 οδηγών με δίμηνες συμβάσεις, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών για συγκεκριμένους μήνες της θερινής περιόδου, αναμένεται να προχωρήσει το Τμήμα Συγκοινωνίας της πρώην ΔΕΣ «ΡΟΔΑ».

Συγκεκριμένα, η σχετική εισήγηση των διοικητικών υπηρεσιών, που έρχεται για έγκριση στη σημερινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, αναφέρει τα εξής:
«Η πρώην ΔΕΣ “ΡΟΔΑ” αναπτύσσει κατά τους θερινούς μήνες δεκαέξι (16) γραμμές στην αστική, περιαστική και υπεραστική ζώνη της δυτικής πλευράς και μία (1) γραμμή στην ανατολική πλευρά, συγκεκριμένα ΡΟΔΟΣ-ΦΑΛΗΡΑΚΙ-ΡΟΔΟΣ.

Στη ζώνη της πόλεως αναπτύσσει τέσσερις (4) γραμμές και επιπλέον την περιαστική γραμμή ΡΟΔΟΣ- ΚΟΣΚΙΝΟΥ (1) και τη γραμμή ΛΙΜΑΝΙ ΑΚΑΝΤΙΑΣ- ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ (1) . Επιπρόσθετα, τους θερινούς μήνες λειτουργεί το τουριστικό τρένο περιήγησης πόλεως.

Παράλληλα, εκτελούνται κατά τη διάρκεια του μαθητικού έτους Σεπτέμβριος – Ιούνιος οκτώ (8) γραμμές μαθητικών δρομολογίων, τα οποία συμπίπτουν με την αύξηση της επιβατικής κίνησης λόγω τουριστικής περιόδου, κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, το πρώτο μισό του Οκτωβρίου και τον Ιούνιο.

Στο άρθρο 20 του εσωτερικού κανονισμού της πρώην ΔΕΣ “ΡΟΔΑ”, προβλέπονται πενήντα (50 ) θέσεις προσωπικού ΙΔΟΧ για κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

Στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της πρώην ΔΕΣ “ΡΟΔΑ” και ειδικότερα στο Τμήμα Συγκοινωνίας υπάρχουν δεκαπέντε (15) οδηγοί για τη συνολική λειτουργία των γραμμών εξυπηρέτησης από τους σαράντα (40) ΙΔΑΧ που προβλέπονται στον Κανονισμό της Υπηρεσίας και πέντε (5) οδηγοί ΙΔΟΧ, που αποχωρούν τον Μάρτιο, λόγω λήξης της σύμβασης εργασίας τους.

Κατόπιν τούτων, κρίνεται επιτακτική η πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Τμήμα Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών της πρώην “ΡΟΔΑ”, καθώς θα συμβάλει στην άμεση κάλυψη των τακτικών δρομολογίων με στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού (τακτικών επιβατών, επισκεπτών, μαθητών) με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ενόψει των ανωτέρω, και επειδή η πρόσληψη του προαναφερόμενου προσωπικού είναι επιβεβλημένη και απολύτως απαραίτητη, εισηγούμαστε την πρόσληψη συνολικά είκοσι πέντε (25) ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Τμήμα Συγκοινωνίας της Διεύθυνσης της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών “ΡΟΔΑ” του δήμου Ρόδου, για την κάλυψη κατεπειγουσών εποχικών αναγκών, διάρκειας δύο (2) μηνών, για τον εξής κλάδο/ειδικότητα: ΔΕ Οδηγών (επαγγελματική άδεια Δ’ κατηγορίας)-αριθμός ατόμων 25».

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»