«Διακοφιλιππής-Καραγιάννης»: Γιόρτασαν 42 χρόνια επαγγελματικής πορείας, και συνεχίζουν!

«Διακοφιλιππής-Καραγιάννης»: Γιόρτασαν 42 χρόνια επαγγελματικής πορείας, και συνεχίζουν!

«Διακοφιλιππής-Καραγιάννης»: Γιόρτασαν 42 χρόνια επαγγελματικής πορείας, και συνεχίζουν!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5344 ΦΟΡΕΣ

Ήταν πριν από 42 χρόνια, στο μακρινό πλέον 1982, όταν δύο φίλοι απ' τη Σορωνή και την Κρητηνία, οι συμπολίτες μας Γιώργος Διακοφιλιππής και Τάσος Καραγιάννης, απόφοιτοι μηχανικοί της Τεχνικής Σχολής του Νηρέα, με μοναδικό καύσιμο το όραμά τους έχτισαν τη δική τους επιχείρηση με την επωνυμία «Διακοφιλιππής-Καραγιάννης Ο.Ε.» επισκευάζοντας τρακτέρ, χωματουργικά μηχανήματα και φορτηγά.

Τέσσερις δεκαετίες μετά, οι δύο φίλοι και συνεργάτες συνταξιοδοτούνται και παραδίδουν τη σκυτάλη στα παιδιά τους που εδώ και είκοσι χρόνια έχουν συνδράμει ώστε η εταιρεία -πλέον γνωστή και ως DK-Service- να έχει πλέον εξελιχθεί ως ηγέτιδα στον χώρο των επισκευών βαρέων μηχανημάτων στο νησί μας.

Σε μία συγκέντρωση-γιορτή για τα σαράντα δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου σε γνωστό ταβερνάκι στη Σορωνή, βρήκαμε τον Πάρη Διακοφιλιππή, γιο του κ. Γιώργου Διακοφιλιππή, ο οποίος μίλησε στη «Ροδιακή» για την ιστορία και την πορεία της εταιρείας τής οποίας είναι μέρος και ο ίδιος από το 2006.

«Θέλαμε με κάποιον τρόπο να πούμε ένα ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα φτάναμε ποτέ μέχρι εδώ», μας λέει γεμάτος ευγνωμοσύνη γνωρίζοντας τα εμπόδια που βρήκαν μπροστά τους σε όλα τα χρόνια τους ως επιχειρηματίες. Στην εκδήλωση, μάλιστα, τιμήθηκαν οι συνεργάτες τους που έχουν συμβάλει όλα αυτά τα χρόνια στην επιτυχημένη πορεία της εταιρείας. 

«Μόλις σκέφτηκα να διοργανώσουμε μια μικρή εκδήλωση, κάλεσα κάποιους από τους συνεργάτες μας στην Αθήνα. Όταν σου απαντάνε “ναι, θα είμαστε εκεί” χωρίς δεύτερη σκέψη, ε, καταλαβαίνεις ότι κάτι κάνεις σωστά», συμπλήρωσε με υπερηφάνεια μιλώντας για τις άριστες σχέσεις που έχουν διατηρήσει τόσο με τις εταιρείες που συνεργάζονται, όσο και με τις τοπικές επιχειρήσεις του νησιού μας τις οποίες έχει και ο ίδιος τη χαρά να βλέπει να μεγαλώνουν παράλληλα με τη δική του.

Η ιστορία της “Διακοφιλιππής-Καραγιάννης Ο.Ε.”

«Όταν ξεκίνησαν, το 82’ αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους ιδιόκτητη επιχείρηση. Κυριολεκτικά από το μηδέν. Επισκεύαζαν τρακτέρ, χωματουργικά και φορτηγά», αναφέρει ο Πάρης και συμπληρώνει: «Το 87’ επεκτάθηκαν στο λιανικό εμπόριο, με την εταιρεία ανταλλακτικών. Μετά, το 1992 κατάφεραν και απέκτησαν την αντιπροσωπεία της Ford στα τρακτέρ, σημαντικό πράγμα για την εποχή εκείνη, ειδικά εδώ στο νησί.»

Το 2000, με την αλλαγή της χιλιετίας, το δυναμικό της εταιρείας μεγάλωσε. Τρεις νέοι, ο Κώστας Καραγιάννης, ο Σπύρος Μαυρουδάκης, και ο Πάρης Διακοφιλιππής, δίνοντας ο καθένας το δικό του στίγμα, βοήθησαν ώστε η εταιρεία να κάνει σημαντικά βήματα μπροστά στα 24 χρόνια που ακολούθησαν.

Την ίδια χρονιά αναπτύσσουν περαιτέρω την επιχειρηματική τους δραστηριότητα με τις εταιρείες Νew Holland, Iveco και Case, ενώ δυναμώνει η συνεργασία με την εταιρεία Κοντέλλη. Το 2007, εντάσσουν στο δυναμικό τους τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία κατασκευής συστημάτων ανύψωσης Palfinger, και ένα χρόνο μετά ξεκινά η συνεργασία τους με την εταιρεία Bomag, παγκόσμιο ηγέτη στη τεχνολογία συμπίεσης.

Λίγα χρόνια αργότερα και έχοντας λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση,όπως τονίζει ανοίγουν ορίζοντες στον χώρο των γεννητριών και των yacht. Το 2015, εμπλουτίζεται το δίκτυο αντιπροσώπων τους με τις εταιρείες μηχανών θαλάσσης Yanmar και FPT Marine, και το 2016 γίνονται εμπορικοί συνεργάτες της Εltrak, αλλά και αποκλειστικοί αντιπρόσωποι της CAT.

Τα επόμενα χρόνια ήταν μεταβατικά, με την εταιρεία να περνά και επίσημα σε μία νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από καινοτομία. Κατοχυρώνουν πιστοποίηση ISO, και αποκτούν άδειες βαρέων οχημάτων ως συνεργείο επισκευής και συντήρησης μηχανημάτων έργων, λειτουργώντας πλέον ως κατασκευαστική μονάδα αδειοδοτημένη από το υπουργείο Βιομηχανίας.

Στο πλαίσιο της “νέας εποχής” για την DK-Service, ανακαινίζουν τον μηχανικό τους στόλο εγκαθιστώντας φωτοβολταϊκά αγοράζοντας νέα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα ξεκινούν την ενοικίαση γεννητριών και αποκτούν και την αντιπροσωπεία της McQuick που ειδικεύεται στην κατασκευή σταθεροποιητών σκαφών.

Σήμερα, η DK-Service αποτελεί σταθερή επιλογή για εκατοντάδες επιχειρήσεις στο νησί μας, και δεν είναι τυχαίο. «Δεν σταματάμε να μαθαίνουμε και να αναβαθμιζόμαστε», λέει χαρακτηριστικά ο Πάρης αναφερόμενος στις ατελείωτες ώρες που αφιερώνει ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην εκπαίδευση.«Τώρα θα εισάγουμε μία νέα τεχνολογία. Κάθε μηχάνημα που συντηρούμε θα φέρει τον δικό του κωδικό, οπότε με ένα σκανάρισμα θα έχουμε αμέσως το ιστορικό όλων των service που έχουν γίνει», καταλήγει τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η υιοθέτηση και εφαρμογή νέων τεχνολογιών στον κλάδο του.

Και φυσικά… η ιστορία της εταιρείας δεν σταματά.

Μία επιχείρηση βασισμένη στη φιλία βλέπει μια νέα γενιά ανθρώπων να αναλαμβάνει τα ηνία, με την υπόσχεση να συνεχίσουν με τις ίδιες αξίες που έλαβαν από τους δικούς τους: Αγάπη για τη δουλειά, ηθική, και μεράκι, σεβασμός προς τον πελάτη, και όρεξη για δημιουργία.

Info:

23ο χλμ. Λεωφόρου Ρόδου-Καμείρου

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22410-41503 &  22410-41760

Website: https://dk-service.gr/

Facebook: https://www.facebook.com/dkservicegr/

 

Διαβάστε ακόμη

Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 24 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

To ΝΕΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ των Super Market Παναγιωτάς είναι εδώ!

ΚΙΤΡΙΝΟ ή ΠΡΑΣΙΝΟ τι να επιλέξω;

Sissitio ...Πανδαισία γεύσεων, αισθήσεων και εμπειριών

Τα Mymarket στηρίζουν για 2η χρονιά τους εργαζομένους τους που θέλουν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους!

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

Η Meeting Point Hotel Management Hellas, αναζητά για τα ξενοδοχεία της στη Ρόδο, που φέρουν τα brands LABRANDA, Βοηθό Λογιστή

Νέους συνεργάτες για να στελεχώσουν το δυναμικό της αναζητά η Caterplus