Καταδικάστηκε με αναστολή 55χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Καταδικάστηκε με αναστολή 55χρονος  για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Καταδικάστηκε με αναστολή 55χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2368 ΦΟΡΕΣ

Ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή, επιβλήθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 55χρονο Ροδίτη ο οποίος κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 19χρονης κοπέλας.

Το δικαστήριο ουσιαστικά διατήρησε την πρωτόδικη ποινή που είχε επιβληθεί στον κατηγορούμενο, όμως κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Στέλιου Κιουρτζή και Φώτη Ρωμαίου, ανέστειλε την ποινή για τρία χρόνια, ενώ πρωτόδικα είχε μετατραπεί προς 5 ευρώ την ημέρα. Για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της νεαρής κοπέλας παραστάθηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.


Το περιστατικό άρχισε να απασχολεί τη δικαιοσύνη τον Μάιο του 2018 οπότε και η τότε 19χρονη κοπέλα (σήμερα είναι 25 ετών) προσέφυγε στην αστυνομία και προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 55χρονου. Ο τελευταίος παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και παράνομη κατακράτηση, αδικήματα για τα οποία στις 17 Δεκεμβρίου 2019 κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.


Ο 55χρονος απολογούμενος στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αρνηθεί και τις δύο κατηγορίες και τελικά το δικαστήριο και με πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, τον είχε κρίνει ένοχο μόνο για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και αθώο για την παράνομη κατακράτηση, επιβάλλο

ντας του ποινή φυλάκισης ενός έτους μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση η οποία εκδικάστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.


Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα φέρονται να ξεκίνησαν τον Μάιο του 2018 οπότε και η 19χρονη (σήμερα είναι 25 ετών) πήγε να εργαστεί στην επιχείρηση του 55χρονου.

Στις 18 του ίδιου μήνα, ο κατηγορούμενος έχοντας λάβει τη συναίνεση της κοπέλας άρχισε να της κάνει μασάζ στη πλάτη. Στη συνέχεια αφού ρώτησε την κοπέλα αν νιώθει καλύτερα και εκείνη απάντησε θετικά, ο 55χρονος κατηγορείται ότι άρχισε να της κάνει μασάζ από τα πόδια και έφθασε μέχρι τους γλουτούς της.

Τότε η κοπέλα του είπε ότι αυτό την ενοχλεί και ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέχισε το μασάζ του στους ώμους της και εν συνεχεία στο στέρνο της, ενώ φέρεται να της αφαίρεσε και το επάνω μέρος του μαγιό αλλά και το κάτω και να προέβη σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Διαβάστε ακόμη

Θείος και ανιψιός κατηγορούνται ότι απήγαγαν και τραυμάτισαν 40χρονο

Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορούνται δύο αλλοδαποί

Για ληστεία και κλοπές πρόκειται να δικαστούν τέσσερις Ρομά

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε 21χρονος που κατείχε ναρκωτικά

Προφυλακίστηκαν δύο Σύριοι για μεταφορά μεταναστών

Έκλεψε τον εργοδότη του

Για πορνογραφία ανηλίκων θα δικαστεί 52χρονος Ροδίτης

Αρκετά τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στο Νότιο Αιγαίο