Σ.Βαγιανός: Σημαντικό να βρίσκεται η Ρόδος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Σ.Βαγιανός: Σημαντικό να βρίσκεται η Ρόδος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Σ.Βαγιανός: Σημαντικό να βρίσκεται η Ρόδος στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 742 ΦΟΡΕΣ

Σε μία κρίσιμη περίοδο για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, η ΔΕΥΑΡ πέτυχε, μετά από αρκετές δεκαετίες, τη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης αποφάσεων, με την εκλογή του προέδρου της, κ. Σωτήρη Βαγιανού στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των ΔΕΥΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαγιανός εξελέγη στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ κατά τη γενική συνέλευση για την ανάδειξη νέας Διοίκησης που πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά, λαμβάνοντας 29 σταυρούς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι όλες αυτές τις δεκαετίες, η ΔΕΥΑΡ δεν είχε εκπροσωπηθεί στη Διοίκηση της Ένωσης των ΔΕΥΑ της χώρας, παρά μόνο όταν συστάθηκε για πρώτη φορά οπότε και συμμετείχε ο τότε δήμαρχος Ρόδου, κ. Σάββα Καραγιάννης, ως ιδρυτικό μέλος.

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης βέβαια στη χθεσινή διαδικασία δεν ήταν άλλο από το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τη συνένωση των ΔΕΥΑ, κάτι το οποίο θεωρείται ότι θ’ ανοίξει την πόρτα στην ιδιωτικοποίηση.

Χθες, λοιπόν, διατρανώθηκε, ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και ότι η Ένωση και κατ’ επέκταση οι ΔΕΥΑ ανά τη χώρα είναι κάθε αντίθετη απέναντι σε οποιαδήποτε συνένωσή τους.

Ειδικότερα, τρία είναι τα «καυτά» ζητήματα που απασχολούν τις ΔΕΥΑ της χώρας αυτό το διάστημα και κυριάρχησαν στη χθεσινή γενική συνέλευση:

-Το ενεργειακό κόστος.

-Οι ελλείψεις σε προσωπικό.

-Η διαφωνία με την προοπτική συνένωσης των ΔΕΥΑ.

Μάλιστα, ως προς αυτό το τελευταίο, η Ένωση εκφράζει ξεκάθαρα τη διαφωνία της όπως και ότι είναι υπέρ της παραμονής των ΔΕΥΑ στους δήμους. Μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει και πλήρη πρόταση στο υπουργείο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Εκείνο που αναδείχθηκε, λοιπόν, χθες, είναι ότι όλες οι ΔΕΥΑ έχουν κοινή γραμμή κατά του νομοσχεδίου και αντ’ αυτού προτείνουν τον εκσυγχρονισμό και τη στελέχωσή τους.

Σε δήλωσή του στη «Ροδιακή» είπε ο κ. Βαγιανός: «Είναι σημαντικό να βρίσκεται η Ρόδος στα κέντρα λήψης αποφάσεων, εδικά αυτή την περίοδο, με τα επικείμενα νομοθετήματα για τις ΔΕΥΑ το 2024. Εκλέχθηκα στη θέση αυτή, με σκοπό την προστασία της νησιωτικότητας και των ιδιαιτεροτήτων που έχει η νησιωτική χώρα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, εξέφρασε και τις ευχαριστίες του και σε σχετική ανάρτησή του στο facebook. Ανέφερε, συγκεκριμένα:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη για τη στήριξη και τη βοήθειά του σε αυτή τη διαδικασία.

Επίσης, ευχαριστώ τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ Ελευθέριο Καρανικόλα και τον Δημήτρη Ζανεττούλλη για τη στήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους στον δύσκολο αυτό αγώνα.

Τέλος, ευχαριστώ από καρδιάς τους 29 συναδέλφους των ΔΕΥΑ της Ελλάδος που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους και υπόσχομαι πως θα είμαι εκεί για αυτούς αλλά και για το σύνολο των νησιών της Ελλάδας».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη