Έντονη αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο

Έντονη αντιπαράθεση στο περιφερειακό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1221 ΦΟΡΕΣ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Σύρο, καθώς ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος είχε έντονη αντιπαράθεση, τόσο με την επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Νότιο Αιγαίο» κα Χρύσα Καραγιάννη όσο και με την εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης κα Μαρία Χατζηγιάννη. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πρόεδρος τού Σώματος Σπύρος Αποστόλου παρενέβη πυροσβεστικά για να λήξει η αντιπαράθεση.

«Ο Τουρισμός καθιστά τον κόσμο ανεξάρτητο αλλά εσείς θέλετε δυστυχισμένους για να περάσει η ιδεολογία σας. Άνθρωποι που πατάνε στη ζωή στα πόδια τους δεν τσιμπάνε… Θέλετε δυστυχία… και επειδή εδώ η οικονομία πάει καλά, δεν πάτε καλά πολιτικά. Τι να κάνουμε… να πάτε σε άλλη περιφέρεια να τα πείτε αυτά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στην κα Χατζηγιάννη.

Με την κα Καραγιάννη υπήρξε αντιπαράθεση αναφορικά με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τη θέσπιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου κατά την οποία ο περιφερειάρχης είπε μεταξύ άλλων «εξευτελίζεται τους νησιώτες και βάζετε τους ανθρώπους σας να βρίζουν τον περιφερειάρχη» ενώ έκανε λόγο και για «κακοποίηση» των νησιών.

Από την πλευρά της η κα Καραγιάννη, απευθυνόμενη προς τον κ. Χατζημάρκο τον κατηγόρησε, ότι αμαυρώνει τη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού, λέγοντας μάλιστα, πως το τι έγινε με το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ έχει αποδειχτεί ιστορικά. 

Διαβάστε ακόμη

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch

Προεκλογικό σποτ Νέας Δημοκρατίας: Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί ένα βήμα μπροστά

Από καναπέδες μέχρι πολυθρόνες μάζεψε από πάρκο της Ρόδου η Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου

Στις 24 Μαΐου η συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια

Ο Νικ. Ζαβόλας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της «Κολοσσός 2047»