Ενημέρωση για τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο

Ενημέρωση για τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο

Ενημέρωση για τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου έγινε στο περιφερειακό συμβούλιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1388 ΦΟΡΕΣ

Ενημέρωση για τον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε προχθές στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, που διεξήχθη στη Σύρο.

Τα μέλη του Σώματος ενημέρωσε ο Χρήστος Γαμβρούδης, Διευθυντής του ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το έργο και τους σκοπούς του Οργανισμού, καθώς επίσης τις αρμοδιότητες και το αντικείμενό του.

Η αναφορά ξεκίνησε από τη δημιουργία του Οργανισμού και τις δυσκολίες που υπήρχαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς δεν διέθετε προσωπικό, ούτε και εγκαταστάσεις ενώ παράλληλα έπρεπε να βρεθούν λύσεις για τα πολλά προβλήματα που υπήρχαν, ειδικά στους ΧΥΤΑ και τις άλλες εγκαταστάσεις που παρέλαβε. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα ο ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου διαθέτει 11 ΧΥΤΑ και 1 ΚΔΑΥ και έχει προχωρήσει σε πολλές δράσεις και έργα σε πλήθος νησιών.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, που είναι και ο πρόεδρος του Οργανισμού κατά την τοποθέτησή του δήλωσε, ότι το αντικείμενο του ΦοΔΣΑ είναι πολύ μεγάλο και σοβαρό και μάλιστα τόνισε, ότι θέματά του θα έρχονται συχνά στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου, προς ενημέρωση του Σώματος.

«Δίνω την υπόσχεση, ότι θα σας απασχολούμε συχνά στο περιφερειακό με θέματα του ΦοΔΣΑ, για να μαθαίνετε πώς προχωρούν οι δράσεις και τα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει. Μάλιστα, θα κάνουμε μεγάλη καμπάνια για την ενημέρωση του κοινού», είπε μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης ενώ έκανε ειδική αναφορά στον γενικό διευθυντή Χρήστο Γαμβρούδη και στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που υπήρχαν, λέγοντας:

«Θα είχα παραιτηθεί πάρα πολύ γρήγορα αν δεν ήταν αυτός ο άνθρωπος. Περάσαμε δυόμιση χρόνια και στον ΦοΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου ήμασταν δύο άνθρωποι. Ο Χρήστος Γαμβρούδης και εγώ. 50 νησιά 34 δημοτικά συμβούλια, στα οποία λέγονταν αδιανόητα πράγματα. Είπαμε να πούμε στους πολίτες την αλήθεια από εδώ και πέρα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε».

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας