ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Σύσκεψις εις το ΕΒΕΔ δια την χειροτεχνίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Σύσκεψις εις το ΕΒΕΔ δια την χειροτεχνίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Σύσκεψις εις το ΕΒΕΔ δια την χειροτεχνίαν

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 113 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατον 28 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3891

ΣΗΜΕΡΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΙΑΝ
ΣΥΣΚΕΨΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΕΒΕΔ ΔΙΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑΝ
ΘΑ ΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΑΙ
Την 11:30 προμεσημβρινήν σήμερον θα πραγματοποιηθή εις το Εμπορικόν και Βιομηχανικόν Επιμελητήριον Δωδεκανήσου σύσκεψις υπό την προεδρίαν του αφικνουμένου Προέδρου του Ελληνικού Οργανισμού Χειροτεχνίας κ. Πόγγη με συμμετοχήν παραγόντων του Επιμελητηρίου καθώς και όλων των βιοτεχνών και παραγωγών ειδών Λαϊκής Χειροτεχνίας εν Ρόδω.
Κατά την εν λόγω σύσκεψιν θα εξετασθούν θέματα σχετικά προς την ανάπτυξιν της παραγωγής των ειδών αυτών καθώς και προς την όλην προσπάθειαν οργανώσεως της εργασίας και της πωλήσεως των ειδών.

ΕΚ ΣΥΓΚΟΠΗΣ ΕΙΣ ΝΙΚΑΙΑΝ
ΑΠΕΒΙΩΣΕΝ Ο ΚΑΡΠΑΘΙΟΣ ΙΑΤΡΟΣ
Π. ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΣ
Είχε διατελέσει και βουλευτής
ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, (του ανταποκριτού μας) - Βαθείαν αίσθησιν και συγκίνησιν προεκάλεσεν εις τον Πειραιά και ιδιαιτέρως εις την Νίκαιαν ο επισυμβάς υπό τόσον περιέργους συνθήκας - θάνατος του παλαιού πολιτευτού Περικλή Χρυσοχέρη ετών 62 ιατρού. Ο Χρυσοχέρης ως δημοτικός σύμβουλος παρέστη εις έκτακτον συνεδρίασιν του δημοτικού συμβουλίου Νικαίας προς έκδοσιν ψηφίσματος διά τον θάνατον ετέρου δημοτικού συμβούλου του κ. Γέμελου, επισυμβάντος την προηγουμένην.

Ο ιατρός ανεχώρησεν ευδιάθετος εκ της κλινικής του διά το δημαρχείον και αφού προηγουμένως είχεν ο ίδιος επιμεληθή της προμηθείας διαφόρων τροφίμων εις την κεντρικήν αγοράν Πειραιώς. Ο Χρυσοχέρης ανήλθεν εις το βήμα και εξήρε τας αρετάς του αποβιώσαντος δημοτικού συμβούλου καίτοι αυτός ανήκεν εις την αντίπαλον παράταξιν. Μετά το πέρας της ομιλίας του επανήλθεν εις την θέσιν του, αλλά μετ’ολίγον κατέπεσε νεκρός επί του εδάφους συνεπεία καρδιακής προσβολής.

Ο Περ. Χρυσοχέρης κατήγετο εξ Απερείου Καρπάθου όπου προσφάτως έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του πατρός του, διδασκάλου του Γένους.

Ο μεταστάς ήτο βουλευτής των Φιλελευθέρων το 1950 και επί σειράν ετών δημοτικός σύμβουλος. Εξ άλλου ως Ιατρός διέπρεψε είχε δέ μίαν των πλέον αξιολόγων κλινικών της πόλεως.
Π. ΣΙΤΕΣ

Η ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ
ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΝ ΚΑΠΝΩΝ ΕΙΣ ΚΩ
ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Κατόπιν αποφάσεως της συνελθούσης διοικούσης επιτροπής της Καπνοβιομηχανίας Ρόδου ανεχώρησαν χθες διά του ατμοπλοίου της γραμμής εις Κω ο εκ των μελών της διοικούσης επιτροπής κ. Σ. Ψύλλας μετά του τεχνικού διευθυντού της Καπνοβιομηχανίας κ. Δ. Ρουσιάνου προκειμένου να προβούν εις αγοράν εμπορικών (εξαγωγίμων) καπνών εκ της περιφερείας Κω.

Μετά την επάνοδον των εκ της εν λόγω νήσου οι κ.κ. Στ. Ψύλλας και Δ. Ρουσιάνος θα μεταβούν εις τας Κοινότητας Γενναδίου Καλαβάρδων Φανών κ.λπ. της νήσου Ρόδου διά την πραγμάτευσιν της αγοράς εμπορικών και βιομηχανικών καπνών εκ των εν λόγω περιφερειών διά τας ανάγκας της Καπνοβιομηχανίας.

Ως γνωστόν, κατόπιν αποφάσεως της Κυβερνήσεως η αγορά καπνών επετράπη από της 1ης Μαρτίου ε.ε. Εντός των ημερών επίκειται και υπογραφή των δανειστικών συμβολαίων μετά των τραπεζών Ελλάδος και Αγροτικής διά την χρηματοδότησιν της Κρατικής Καπνοβιομηχανίας προς τον ως άνω σκοπόν.

Η εν λόγω χρηματοδότησις αφορά ποσόν 3.000.000 δρχ. δι’ αγοράν καπνών προς βιομηχανοποίησιν και ετέρων 1.500.000 δρχ. διά την αγοράν εμπορικών καπνών προς επεξεργασίαν και εξαγωγήν εις το εξωτερικόν.

Εξ άλλου κατά την συνεδρίασιν της διοικούσης επιτροπής υπ’ όψιν της οποίας ετέθη διαψευσθέν δημοσίευμα τοπικής εφημερίδος εγένετο δεκτή σχετική πρότασις και εκλήθη χθες συντάκτης της εν λόγω εφημερίδος όπως επισκεφθή την Καπνιοβιομηχανίαν διά να λάβη στοιχεία περί της ενεστώσης πραγματικής καταστάσεως των οικονομικών της επιχειρήσεως τα οποία θα δοθούν εις την δημοσιότητα.­

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προσωπικότητες των ΗΠΑ φθάνουν σήμερον εις Ρόδον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Διεθνούς φήμης ορχήστρες στο "Θέρμαι"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Αι εισπράξεις και πληρωμαί των ταμείων Δωδεκανήσου

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καθιερούνται πινακίδες με τιμολόγιον εις τα ταξί

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Κοσμικόν γεγονός - σήμερον εγκαίνια του Ναϊτ Κλαμπ "Ιζαμπέλλα"

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πώς είδε την Ρόδον ο κ. Υβ. Νταρτουά

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Καταγγέλεται διώγμος εξαπελύθη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον θα αναχωρήσουν τα Σπογγαλιευτικά της Καλύμνου