Εξόρμηση στις παρυφές της πόλεως Ρόδου για συγκέντρωση αδέσποτων κατσικιών

Εξόρμηση στις παρυφές της πόλεως Ρόδου για συγκέντρωση αδέσποτων κατσικιών

Εξόρμηση στις παρυφές της πόλεως Ρόδου για συγκέντρωση αδέσποτων κατσικιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1845 ΦΟΡΕΣ

Νέα συντονισμένη επιχείρηση, με επικεφαλής στελέχη του Δασαρχείου της Ρόδου και υπό την εποπτεία του αντιδημάρχου Ρόδου κου Κώστα Θωμά, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, περιμετρικά της πόλεως Ρόδου, με στόχο τον εντοπισμό και την περισυλλογή αδέσποτων κατσικιών.

Η επιχείρηση, που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, εστίασε στην περιοχή που εκτείνεται από τον συνοικισμό Διδασκάλων Απόλλων, στη Ρόδου – Λίνδου έως και την περιοχή Αμπέλια της ΚΑΪΡ, όπου τις τελευταίες δύο δεκαετίες κοπάδια αδέσποτων κατσικιών, κινούνται χωρίς κανέναν έλεγχο, αποψιλώνοντας και καταστρέφοντας, δέντρα, κήπους, αυλές και περιουσίες συμπολιτών μας.


Πριν από μερικές μέρες, τμήμα του κοπαδιού αυτού, έφθασε μέχρι την είσοδο της πόλεως Ρόδου σε απόσταση αναπνοής από την Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου, (γήπεδα ποδοσφαίρου Βιτζηλαίου) προκαλώντας έτσι οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.


Η υπόθεση αυτή, με τα κοπάδια των κατσικιών να βόσκουν ανεξέλεγκτα και να καταστρέφουν ό,τι βρίσκουν στο πέρασμά τους, αποτελεί το «γεφύρι της Άρτας» για τη Ρόδο, αφού όλες σχεδόν οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από τη Ρόδο τα τελευταία 25 χρόνια, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν το οξύ αυτό πρόβλημα.


Μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αντιδήμαρχος κος Θωμάς Κώστας, επισήμανε, ότι ο δήμος Ρόδου βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες και ότι από κοινού είναι όλοι αποφασισμένοι, να βάλουν ένα τέλος στην ανεξέλεγκτη βοσκή και τους κινδύνους που προκύπτουν καθημερινά για τις χιλιάδες των συμπολιτών και των επισκεπτών μας που κινούνται στους δρόμους.


Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί και για τις επόμενες εβδομάδες, σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

«Πράσινο φως» για την επένδυση στη Μαρίνα της Ρόδου

Σε 7 εκατομμύρια ανέρχονται οι οφειλες της ΔΕΥΑΡ προς την περιφέρεια!

Η δραστηριότητα του Κέντρου «Δίοδος»

Προκήρυξη διαγωνισμού για το «Βραβείο Βασίλη Μοσκόβη έτους 2023»

Ορκίστηκε χειρουργός στο Νοσοκομείο Ρόδου ο Γιώργος Ντόκος

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνο Αλεξανδρή

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου

Έντονη αντίδραση του Βασίλη Υψηλάντη κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου – Την χαρακτήρισε «Εθνική Εισαγγελέα»