Κατακόρυφη αύξηση στις πτήσεις τσάρτερ θα σημειωθεί στη Ρόδο

Κατακόρυφη αύξηση στις πτήσεις τσάρτερ θα σημειωθεί στη Ρόδο

Κατακόρυφη αύξηση στις πτήσεις τσάρτερ θα σημειωθεί στη Ρόδο

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4100 ΦΟΡΕΣ

Κατακόρυφη αύξηση θα σημειώσει αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ που έχουν προγραμματιστεί για τη Ρόδο, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχές.

Αυτό όμως ήταν ήδη γνωστό εδώ και καιρό και ειδικότερα, ότι περί τα τέλη Μαρτίου η κίνηση στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» θα εκτιναχθεί στα ύψη καθώς, αυτό το διάστημα είχαν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι μαζικές αφίξεις τουριστών και θα γινόταν ουσιαστικά η έναρξη της τουριστικής περιόδου, που αποδίδεται κυρίως στο Πάσχα των Καθολικών.


Έτσι λοιπόν, η αρχή των μαζικών πτήσεων έγινε στις 25 Μαρτίου ενώ μέχρι και τις 31 του μήνα αναμένεται ότι θα προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του νησιού συνολικά 80 πτήσεις τσάρτερ από διάφορες χώρες της Ευρώπης, αλλά κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία. Ειδικά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 30 και 31 Μαρτίου αναμένονται 33 πτήσεις τσάρτερ, γεγονός που σημαίνει, ότι μόνο αυτές τις δύο μέρες θα έρθουν στη Ρόδο τουλάχιστον 3.500 τουρίστες.


Η τουριστική κίνηση θα ανέβει όμως ακόμα περισσότερο, μία εβδομάδα αργότερα, αφού, από 1 έως και 7 Απριλίου ο αριθμός των πτήσεων τσάρτερ σχεδόν διπλασιάζεται. Σύμφωνα με τα στοιχεία, εκείνο το διάστημα αναμένεται να προσγειωθούν στη Ρόδο 122 πτήσεις τσάρτερ από διάφορες χώρες, ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση, ενώ μέχρι και τις 10 του μή

να αναμένεται να ανοίξουν και τα περισσότερα από όσα ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα ανοίξει, ώστε να φιλοξενήσουν τους τουρίστες που αρχίζουν να καταφθάνουν μαζικά στο νησί.


Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα θετικά και για φέτος, και μάλιστα φαίνεται, ότι η Ρόδος οδεύει προς νέο ρεκόρ στον Τουρισμό, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθώς τα αισιόδοξα μηνύματα που υπήρχαν από νωρίς, άρχισαν πλέον να γίνονται χειροπιαστές αποδείξεις, με αύξηση αεροπορικών θέσεων αλλά και αύξηση πτήσεων.


Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, ιδιαιτέρως θετική θα είναι η φετινή τουριστική περίοδος στο νησί μας και μάλιστα κατά τις εκτιμήσεις του, η κίνηση θα καταγράψει αύξηση που θα φτάσει ακόμα και το 5%, γεγονός που σημαίνει, ότι πάμε για νέο ρεκόρ καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενη επίδοση.


Αναφερόμενος αναλυτικά στις αγορές μας, έκανε γνωστό, ότι η Αγγλία πάει πάρα πολύ καλά οι Κάτω Χώρες, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο και αυτές επίσης πολύ καλά με διπλό ποσοστό αύξησης, η Γερμανία εμφανίζεται σταθερή γιατί η οικονομική κρίση την έχει επηρεάσει αλλά εκτιμάται ότι θα έχει μικρότερη αύξηση σε ό,τι αφορά το 2023, καθώς το 2022 σε σχέση με το 2023 η αγορά σημείωσε μία μικρή μείωση.
Οπότε, φάνηκε από πέρΥσι η αδυναμία και η δυσκολία της Γερμανίας αλλά φέτος όπως είπε, θα ανακάμψει.


Όσον αφορά τη Γαλλία θα έχουμε αυξητική κίνηση, από την Ιταλία θα είναι αυξητική επίσης, αλλά ένα μικρό πρόβλημα θα υπάρχει από το Ισραήλ. καθώς οι τουρίστες λόγω πολέμου. ίσως να μην ταξιδέψουν στους αριθμούς που θα μπορούσαν. Εμείς βέβαια είμαστε το ασφαλέστερο σημείο της Ευρώπης και το κοντινότερο στο Ισραήλ και για τον λόγο αυτό, εκτιμάται, ότι αν κάποιοι ταξιδέψουν θα επιλέξουν το νησί μας.
Την καλή εξέλιξη της σεζόν του 2024 επιβεβαίωσε προ ολίγων ημερών μέρες και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Τόππος, ο οποίος είχε παρευρεθεί στη Διεθνή Έκθεση ΙΤΒ Berlin 2024 στο Βερολίνο μαζί με τον δήμαρχο Αλέξανδρο Κολιάδη και την αντιπροσωπεία του δήμου, απ’ όπου και διαμορφώθηκε η τελική εικόνα για το πώς θα κινηθεί η φετινή χρονιά.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ο αντιδήμαρχος έκανε λόγο για μία… φανταστική σεζόν και στάθηκε ιδιαίτερα στα όσα ευχάριστα ανακοίνωσαν στους εκπροσώπους της Ρόδου οι υπεύθυνοι της εταιρείας Jet2 αναφορικά με την αξιοσημείωτη αύξηση σε πτήσεις και αεροπορικές θέσεις προς τη Ρόδο.

Σήμερα η παρουσίαση στην Αθήνα του “The Rhodes Co-Lab
Sustainable Destination”
Με την ευκαιρία σημειώνεται, ότι σήμερα ημέρα Πέμπτη στην Αθήνα θα γίνει η πρώτη πανελλαδική παρουσίαση του προγράμματος “The Rhodes Co-Lab Sustainable Destination” για τη βιώσιμη ανάπτυξη του προορισμού μας, παρουσία πολλών υπουργών αλλά και του προέδρου της TUI, ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η συμμετοχή στο Πρόγραμμα και άλλων εταίρων.


To πρότυπο αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από κοινού από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Όμιλο TUI και το TUI Care Foundation, με τη στήριξη του δήμου Ρόδου, υλοποιείται επιχειρησιακά από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Κ2, τελεί υπό την ομπρέλα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και περιλαμβάνει συνεργασία με την κυβέρνηση, σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, με τις διοικητικές Αρχές και τις δημόσιες Υπηρεσίες, με εταιρείες δημοσίων υποδομών και με επιστημονικούς και αναπτυξιακούς φορείς σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Στόχος του προγράμματος είναι να μετασχηματιστεί η Ρόδος σε Πρότυπο Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό και να καθιερωθεί ως Διεθνές Κέντρο ενός ολιστικού μοντέλου Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας για τουριστικούς προορισμούς σε όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου