Στο Δημοτικό Σφαγείο μεταφέρθηκαν χθες 65 αδέσποτα αμνοερίφια

Στο Δημοτικό Σφαγείο μεταφέρθηκαν χθες 65 αδέσποτα αμνοερίφια

Στο Δημοτικό Σφαγείο μεταφέρθηκαν χθες 65 αδέσποτα αμνοερίφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4853 ΦΟΡΕΣ

Θα σφαγιασθούν και το κρέας τους θα διατεθεί στο δημοτικό παντοπωλείο

Περισσότερα από 65αμνοερίφια που έβοσκαν ανεξέλεγκτα στις παρυφές της πόλεως Ρόδου, εντόπισε και κατέσχεσε χθες το πρωί η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί από τον δήμο της Ρόδου και τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, με επικεφαλής τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κο Θωμά Κώστα.

Αντίστοιχες ομάδες, έχουν συσταθεί σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου και η εντολή που έχουν λάβει είναι να αιχμαλωτίζουν κάθε αμνοερίφιο που βόσκει ανεξέλεγκτα και όποια από αυτά δεν φέρουν ενώτιο να μεταφέρονται αμέσως στο δημοτικό σφαγείο της Ρόδου.

Το κρέας από αυτά τα αμνοερίφια, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του νόμου, θα διατεθεί αμέσως σε κοινωνικές δομές του νησιού μας, καθώς επίσης και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ρόδου για να μοιραστεί σε δεκάδες οικογένειες που το έχουν ανάγκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, όπου η προσπάθεια αυτή γίνεται συντονισμένα με τη συνεργασία όλων των υπηρεσιών σε περιοχές και σημεία που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «άβατα». από την πόλη της Ρόδου μέχρι και τη Νότια Ρόδο.

Όπως δήλωσε προ ημερών ο αντιδήμαρχος κος Θωμάς Κώστας, «όλα τα ανεπιτήρητα αμνοερίφια που θα εντοπίζονται, θα αιχμαλωτίζονται και με συνοπτικές διαδικασίες, θα οδηγούνται στα Σφαγεία.»

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη στην αταξία και τους τεράστιους κινδύνους που προκαλεί η ανεξέλεγκτη βόσκηση των αμνοεριφίων, σε όλο το νησί», - κατέληξε ο κος Κώστας, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε όλους τους κτηνοτρόφους να λάβουν τα μέτρα τους.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη