Ποιες παραλίες θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών

Ποιες παραλίες θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών

Ποιες παραλίες θα δημοπρατηθούν ηλεκτρονικά από το υπουργείο Οικονομικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3333 ΦΟΡΕΣ

42 στη Ρόδο, 37 στην Κω, 11 στην Κάρπαθο, 3 Αστυπάλαια και 7 στη Σύμη

Καθορίστηκαν από το υπουργείο Οικονομικών τα τμήματα αιγιαλού και παραλίας, που επιτρέπεται να παραχωρηθούν για απλή χρήση, κατόπιν της ολοκλήρωσης της πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Η παραχώρηση, όπως διευκρινίζεται στην Απόφαση, θα γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονικές δημοπρασίες και οι οποίες θα διενεργηθούν από τις Κτηματικές Υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Η διαδικασία ηλεκτρονικής δημοπρασίας, οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις της καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, ρυθμίζονται με Κοινή Απόφαση των υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Για τις παραλίες του Παραρτήματος 1, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί ως πολυσύχναστες, σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 11 του π.Δ. 71/2020, υφίσταται η υποχρέωση των οικείων δήμων για την πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού ναυαγοσωστών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 του Π.Δ. 71/2020 και στο άρθρο 14 «Υποχρεώσεις δήμων» του Ν.5092/2024 (Α’ 33).

Για τις παραλίες του Παραρτήματος 1, υφίσταται υποχρέωση των οικείων δήμων, σύμφωνα με την παρ. ε) του άρθρου 14 «Υποχρεώσεις δήμων» του Ν. 5092/2024 (Α’ 33), για εγκατάσταση ειδικής πλατφόρμας πρόσβασης ατόμων με αναπηρία, εφόσον αυτές παραχωρηθούν για απλή χρήση, κατόπιν της ολοκλήρωσης της πλειοδοτικής δημοπρασίας.

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες διατηρούν το δικαίωμα να προβαίνουν και σε περαιτέρω παραχωρήσεις τμημάτων αιγιαλού και παραλίας.

100 παραλίες στα Δωδεκάνησα
Συνολικά στα Δωδεκάνησα θα δημοπρατηθούν 100 παραλίες, εκ των οποίων οι 42 είναι στη Ρόδο, οι 37 στην Κω, οι 11 στην Κάρπαθο, οι 3 στην Αστυπάλαια και οι 7 στη Σύμη.
Ανά νησί, οι παραλίες που θα δημοπρατηθούν είναι οι εξής:

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»