Τι θα ισχύσει για το ωράριο μουσικής τη θερινή περίοδο

Τι θα ισχύσει για το ωράριο μουσικής τη θερινή περίοδο

Τι θα ισχύσει για το ωράριο μουσικής τη θερινή περίοδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1063 ΦΟΡΕΣ

Την εφαρμογή της κανονιστικής διάταξης που ίσχυε κατά την προηγούμενη θητεία για την παράταση του ωραρίου μουσικής των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης κατά τη θερινή περίοδο ανάλογα με τη ζώνη στην οποία ανήκουν, αποφάσισε, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση, η Δημοτική Κοινότητα Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε συζήτηση για το θέμα αυτό, με την κατάσταση στην οδό Ορφανίδου κατά τη θερινή περίοδο, να αναδεικνύεται και πάλι αφού στη συνεδρίαση παρίσταντο επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εκεί αλλά και περίοικος που εξέφρασε τη διαφωνία του.

Η πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας, κα Σουσάνα Καρδούλια, θέλησε να ξεκαθαρίσει, ότι αυτή είναι αρμόδια μόνο για να γνωμοδοτήσει σχετικά με το ωράριο και για οποιεσδήποτε παραβάσεις αρμόδια είναι η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνεδρίασης, η πρόεδρος είπε, καταρχάς, ότι όλα τα θέματα που έρχονται στο συμβούλιο, θεωρούν ότι είναι σημαντικά, αφού έχουν να κάνουν με προβλήματα της πόλης για τα οποία, είτε καλούνται να πάρουν απόφαση είτε να γνωμοδοτήσουν.

Όσον αφορά στο θέμα για την παράταση του ωραρίου μουσικής των καταστημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είπε, ότι τα περισσότερα από αυτά τα καταστήματα που αφορά η απόφασή τους βρίσκονται στην Ορφανίδου, κάποια είναι στην Παλιά Πόλη και ορισμένα στο κέντρο της πόλης.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια, επειδή δεν υπάρχει ακόμη νέα κανονιστική διάταξη από τη νέα δημοτική αρχή, μιας και είναι μεταβατική περίοδος και χρειάζεται μελέτη για τα ωράρια σε συνεργασία με όλες τις υπηρεσίες και τους εμπλεκόμενους φορείς, «ώστε να μπουν κάποιες δικλίδες ασφαλείας που θα βοηθήσουν στη δικαιότερη και καλύτερη λειτουργία των παρατάσεων ωραρίου μουσικής», γι’ αυτό θα εφαρμοστεί και φέτος αυτή που ίσχυε μέχρι πρότινος.

Η κα Καρδούλια επισήμανε, ότι χρειάζεται χρόνος, αφού πρώτα γίνει μία πλήρης μελέτη, η νέα κανονιστική διάταξη θα εφαρμοστεί το 2025.

Τώρα ακολουθούν αυτή της προηγούμενης δημοτικής αρχής που έχει χωρίσει την πόλη σε ζώνες: μία είναι το κέντρο, όπου το ωράριο μουσικής παρατείνεται για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος μέχρι τις 2 το πρωί, η άλλη είναι η Παλιά Πόλη, που δίνεται παράταση μέχρι τη 1 το πρωί, και συνοικίες, όπου το ανώτατο όριο για τα καταστήματα που βρίσκονται εκεί είναι μέχρι τα μεσάνυχτα.

Και στις δηλώσεις της η πρόεδρος θέλησε να ξεκαθαρίσει, ότι για τις οποιεσδήποτε παραβάσεις, αρμόδια είναι η Αστυνομία. Σημειώνεται ότι το ανώτατο όριο για κλειστούς χώρους είναι 80 ντεσιμπέλ και για εξωτερικούς τα 30.

Τέλος, στη χθεσινή συνεδρίαση υπήρχε και το θέμα της πρώτης υιοθέτησης πάρκου από την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων καθώς και μίας νησίδας από ένα ξενοδοχείο.

Υπήρξε και ένα αίτημα από τους Lions για την υιοθέτηση θεματικού πάρκου με θέμα τη γυναίκα, στο οποίο το συμβούλιο είναι θετικό αλλά το ανέβαλαν γιατί περιμένουν πρώτα την απόφαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, ώστε να είναι καθ’ όλα νόμιμοι.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας