Διακρίσεις μαθητριών της Σύμης στον Εθνικό Τελικό του Διαγωνισμού “Young Business Talents”

Διακρίσεις μαθητριών της Σύμης  στον Εθνικό Τελικό  του Διαγωνισμού  “Young Business Talents”

Διακρίσεις μαθητριών της Σύμης στον Εθνικό Τελικό του Διαγωνισμού “Young Business Talents”

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1939 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024 ο Εθνικός Tελικός του Διαγωνισμού “Young Business Talents” (ΥΒΤ) 2023-2024.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διεξάγεται για 7η χρονιά στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με τη συμμετοχή 268 μαθητών από 75 ομάδες – εταιρείες από όλη την Ελλάδα. Οι προαναφερθείσες ομάδες προκρίθηκαν από την προηγούμενη φάση ανάμεσα σε 664 ομάδες με τη συμμετοχή 2267 μαθητών.

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη υποστήριξε το πρόγραμμα ως δωρητής, ώστε το ΥΒΤ να διατεθεί δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας και οι συμμετέχοντες/ουσες ευχαριστούν για την προσφορά του.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, έναν Διαγωνισμό Διοίκησης με Προσομοιωτή, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες μαθητές να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα. Πραγματοποιήθηκε με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και στη διάρκειά του, οι μαθητές διοίκησαν σε ομάδα τη δική τους -εικονική- «εταιρεία», λαμβάνοντας πραγματικές επιχειρηματικές αποφάσεις και αποτελέσματα σε ένα δυναμικό περιβάλλον, σε ανταγωνισμό με άλλες ομάδες- εταιρείες.

Τον Εθνικό Τελικό Διαγωνισμό προλόγισαν ο διευθυντής Διοργάνωσης YBT, Κωνσταντίνος Αρεταίος, η πρόεδρος του Ιδρύματος Μποδοσάκη, Αθηνά Δεσύπρη κήρυξε την έναρξη.

Τον Τελικό ΥΒΤ τίμησε με την παρουσία της η υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Λυτρίβη, απευθύνοντας χαιρετισμό και απονέμοντας το 1ο Βραβείο στην ομάδα INCOMERS από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου στη λήξη.

Στον τελικό, οι μαθήτριες χωρίστηκαν σε 15 Ομίλους των 5 Ομάδων και τα αποτελέσματα των συμμετοχών ήταν εντυπωσιακά. Η Σύμη κατέκτησε την 1η θέση στον όμιλο τους με την ομάδα ΒΕ και 6η θέση πανελλαδικώς με κερδοφορία 83.278.166.

Η «ομάδα ΕΥΝΟΙΑ» κατέκτησε την 1η θέση στο όμιλο της και 11η θέση πανελλαδικώς με κερδοφορία 67.262.476.

Όπως μάλιστα αναφέρει το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης περί της διάκρισης των μαθητριών του στον προαναφερόμενο διαγωνισμό: «Ευχόμαστε πολλά συγχαρητήρια στις μαθήτριες που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό. Να σημειώσουμε πως συμμετείχαν για πρώτη φορά και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, για να πετύχουν τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα.

Για την ομάδα ΒΕ ΑΝΝΑ ΜΑΝΩΛΑΚΗ ΗΛΙΑΝΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΙΑΘΙΤΗ ΙΩΑΝΝΑ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΚΑΚΑΚΙΟΥ. Για την ομάδα ΕΥΝΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΟΣΚΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΨΗ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΗ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΑΚΗ.

Την όλη προσπάθεια υποστήριξαν ουσιαστικά, με κόπο και μεράκι και με την παρουσία τους η διευθύντρια των ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΥΜΗΣ Ευδοκία Φωτάρα και ο καθηγητής του 1ου ΓΕΛ ΚΑΛΥΜΝΟΥ Ιωάννης Πολυκανδριώτης όπου, για 4 μήνες καθοδηγούσε τις ομάδες μας διαδικτυακά».

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο