24 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Απρίλιο στο λιμάνι της Ρόδου

24 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Απρίλιο στο λιμάνι της Ρόδου

24 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Απρίλιο στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4708 ΦΟΡΕΣ

Μήνας κατά τον οποίο θα αυξηθεί κατακόρυφα η τουριστική κίνηση στην κρουαζιέρα θα είναι ο επόμενος, καθώς, ο αριθμός των προσεγγίσεων θ’ ανέβει αισθητά σε σχέση με τον Μάρτιο, συμβάλλοντας έτσι στην αύξηση της κίνησης γενικότερα στο νησί μας.


Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Απρίλιος που ξεκινά τη Δευτέρα, περιλαμβάνει τον κατάπλου συνολικά 24 κρουαζιερόπλοιων διαφόρων μεγεθών που θα επισκεφτούν τη Ρόδο, και μάλιστα ένα εξ αυτών το Star Legend θα πραγματοποιήσει δύο διανυκτερεύσεις στο λιμάνι μας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις 10 και 17 του Απρίλη, θα είναι οι μέρες με τη μεγαλύτερη κίνηση στο λιμάνι, καθώς θα καταπλεύσουν τρία κρουαζιερόπλοια, οπότε θα διακινηθούν αρκετές εκατοντάδες τουρίστες που θα επισκεφτούν αξιοθέατα και μνημεία του νησιού.

Ο επόμενος μήνας σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην κρουαζιέρα, όπως άλλωστε κάθε χρόνο και από εδώ και έπειτα, το επόμενο διάστημα, ο αριθμός των προσεγγίσεων θ’ αυξάνεται σταδιακά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2024 η κρουαζιέρα αναμένεται να καταγράψει ικανοποιητική αύξηση και μάλιστα περιμένουμε ανάκαμψη μετά την περίοδο της πανδημίας.

Όπως είναι γνωστό, η χρονιά που πέρασε «έκλεισε» με 371 κρουαζιερόπλοια και 453.832 επιβάτες-τουρίστες, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτύπωσαν οι Αρχές του λιμανιού μας.

Το 2023 ήταν μία ιδιαίτερα ικανοποιητική χρονιά και θα ήταν ακόμα καλύτερη, αν δεν συνέβαιναν τα γεγονότα στο Ισραήλ, που ανέκοψαν το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα αυτή, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων και οι εταιρείες να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους στη Μεσόγειο.

Το λιμάνι της Ρόδου δεχόταν πολλές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με Ισραηλινούς τουρίστες, και μάλιστα ορισμένα από αυτά, διανυκτέρευαν ή παρέμεναν όλη μέρα και αναχωρούσαν αργά τα νύχτα, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες τους να κάνουν αγορές στα καταστήματα του νησιού και να διασκεδάσουν στα νυχτερινά στέκια, αφήνοντας πολλά χρήματα στην αγορά.

Όσο για τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων το 2024, αυτές είναι πάνω από 400, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός, αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει στην κρουαζιέρα ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Το πρόγραμμα προσεγγίσεων για τον επόμενο μήνα έχει ως εξής:

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου