Εξωραϊσμός του κήπου του 1ου ΚΑΠΗ από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Εξωραϊσμός του κήπου του 1ου ΚΑΠΗ από  τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Εξωραϊσμός του κήπου του 1ου ΚΑΠΗ από τον Ροταριανό Όμιλο Ρόδος-Κολοσσός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2165 ΦΟΡΕΣ

Μία ακόμα στοχευμένη δράση πραγματοποίησε χθες ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, με τα μέλη του να αφιερώνουν το Σαββατιάτικο πρωινό τους για τον εξωραϊσμό του αύλειου χώρου του 1ου ΚΑΠΗ Ρόδου (σ.σ. του Άη Γιάννη).

Συγκεκριμένα, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, προχώρησε στη δράση αυτή, μετά από αίτημα που έλαβε από την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ρόδου, κα Χριστίνα Καραγιάννη, για τον καθαρισμό και τη φύτευση βοτάνων στον κήπο του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) του δήμου Ρόδου (σ.σ. δίπλα στις Τεχνικές Υπηρεσίες). Από τις 11:00 χθες το πρωί, λοιπόν, τα μέλη του Ομίλου έπιασαν δουλειά έχοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και φορώντας τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα βέβαια.

Προχώρησαν στην αποψίλωση και τον εξωραϊσμό του κήπου που βρίσκεται στη είσοδο του ΚΑΠΗ.
Εκτός, όμως, από αυτό, ο Όμιλος θα αναλάβει να φτιάξει και το γηπεδάκι μίνι γκολφ που υπάρχει στον κήπο του ΚΑΠΗ, το οποίο έχει να χρησιμοποιηθεί από το 2012 (!) όπως και το Πετάγκ (σ.σ. παιχνίδι), δραστηριότητες που μπορούν να ξεκινήσουν ξανά και κάνουν πολύ ευτυχισμένους τους ωφελούμενους συμπολίτες μας.


ην όλη οργάνωση της χθεσινής δράσης επιμελήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ομίλου, Παναγιώτης Σταμάτης, ο οποίος χορήγησε και τον εξοπλισμό. Συμμετείχαν: η πρόεδρος του Ομίλου Βάσω Μουτάφη, ο γραμματέας Σπύρος Δαλιάνης ο ταμίας Κυριάκος Σαλαχούρης, η προ πρόεδρος Έλενα Γιαννίκη, τα μέλη Σταματία Στεργενάκη, Μαριρένα Γεωργά, Θεοδόσης Τριανταφύλλου και η βοηθός διοικητής της 2475 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ, Ραχήλ Τοπαλίδου.
Σημειώνεται ότι τη δράση παρακολούθησε και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Θωμάς Σωτρίλλης.


Μιλώντας στη «Ροδιακή» είπε η κα Μουτάφη: «Ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός για ακόμα μία φορά είναι δίπλα στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους και όπου μας ζητηθεί βοήθεια. Λάβαμε το αίτημα από την κα Χριστίνα Καραγιάννη, τη διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής στον δήμο Ρόδου, για να περιποιηθούμε λίγο τον κήπο στα ΚΑΠΗ, και να δούμε αν μπορούμε να φυτεύσουμε και μερικά φυτά τα οποία θα καλλωπίσουν τον χώρο. Με μεγάλη μας χαρά είμαστε εδώ».


Από την πλευρά της, η κα Καραγιάννη αφού ανέφερε, ότι ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός κάνει εξαιρετικό έργο, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Κολιάδη έβαλε τον άνθρωπο στο επίκεντρο και μαζί με τον αντιδήμαρχό μας, τον κ. Θωμά Σωτρίλλη, προσπαθούμε να κάνουμε δράσεις που θα ανοίξουν τις ευάλωτες ομάδες προς την κοινωνία, γιατί αυτό είναι και ο σκοπός: η ευάλωτη ομάδα πρέπει να είναι μέσα στην κοινωνία, να ζει και να συνεργάζεται και να συμπορεύεται μαζί της. Έτσι, λοιπόν, ο Ροταριανός Όμιλος Ρόδος-Κολοσσός, δήχθηκε την πρότασή μας και σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε εδώ μαζί με τα μέλη του ΚΑΠΗ, τον αντιδήμαρχο, να μπορούμε να κάνουμε μία από κοινού δράση που θα εξωραΐσει τον χώρο. Με τέτοιες μικρές φράσεις μπορούμε και εντάσσουμε τον κόσμο μας μέσα στο κοινωνικό σύνολο».


Τέλος, ο κ. Σταμάτης εξήγησε, ότι η δράση αυτή έχει δύο φάσεις: η πρώτη είναι ο καθαρισμός του χώρου και η δεύτερη είναι να φυτεύσουν κάποια βότανα, όπως είναι η ρίγανη, ο δυόσμος και η μέντα και αργότερα περισσότερα φυτά, λίγο πιο ανεπτυγμένα, όπως ελαίαγνος και ο μετροσίδηρος, για να εμπλουτίσουν λίγο περισσότερο τον χώρο.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη