Τιμήθηκε μετά από 52 χρόνια ιεροσύνης ο Πατέρας Βασίλιειος από τ΄Αφάντου

Τιμήθηκε μετά από 52 χρόνια ιεροσύνης ο Πατέρας Βασίλιειος από τ΄Αφάντου

Τιμήθηκε μετά από 52 χρόνια ιεροσύνης ο Πατέρας Βασίλιειος από τ΄Αφάντου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3660 ΦΟΡΕΣ

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρόδου κ, Κυρίλλου, τιμήθηκε σήμερα λόγω συνταξιοδότησης, για τα 52 και πλέον χρόνια διακονίας του στην εκκλησία και την κοινωνία του Αφάντου ο Πατέρας Βασίλειος.

Σε ανάρτησή της η κα Ειρήνη Σαρικά αναφέρει:

Τιμήθηκε λόγω συνταξιοδότησης από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ Κύριλλο και την εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφάντου ο πάτερ Βασίλειος Ρήγας μετά από 52 χρόνια διακονίας!Πατέρας τριών κοριτσιών της Ελευθερίας της Μαρίας και της Ελένης και εννέα εγγονιών .

Γιος του πάτερ Νικολάου Ρήγα και παντρεμένος με την εξαίρετη πρεσβυτέρα Ειρήνη Κουσουρνά θυγατέρα επίσης του πάτερ Γεωργίου Κουσουρνά η οποία ήταν το στήριγμα του όλα αυτά τα χρόνια στο θεάρεστο έργο του..Μπορεί να μην απέκτησε υιό για να συνεχίσει το έργο του απέκτησε όμως γαμπρό τον ιερέα Γαβριήλ Γιατρού από τις Καλυθιές.

Συγκίνηση βαθιά,σήμερα για όσους παρευρέθησαν στον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιατί ιερείς σαν τον πάτερ Βασίλειο σπανίζουν πλέον στις μέρες μας.Λειτούργημα για τον πάτερ Βασίλειο η διακονία ,με αγάπη στο ποίμνιό του . Αγκάλιασε τον Αφαντενό Λαό από το 1972 και το ευχαριστώ που άκουσε σήμερα από εμάς ήταν πολύ λίγο !Δεν θα ξεχάσουμε την κατήχηση σου ποτέ,τέτοιες μέρες είμασταν όλα τα παιδιά στην εκκλησία να λέμε το Κύριε των δυνάμεων ,το κλείσιμο της Λειτουργίας με το Άσπιλε Αμόλυντε Άφθορε Άχραντε και το Και δος ημίν Δέσποτα από παιδικές φωνές .Άναμνησεις γλυκές από τις ώρες που περνούσαμε σαν παιδιά στο πνευματικό κέντρο που μας έφτιαξες . Μάθαμε σκάκι ,Πικ Πον επιτραπέζια παιχνίδια Και Βυζαντινή μουσική .

Αφιέρωνες τον χρόνο σου στην νεολαία ήσουν ο πνευματικός μας πατέρας ο φίλος, ο ψυχολόγος!Σου ευχόμαστε μακροζωία και ν ακολουθήσουν και άλλοι ιερείς το λειτούργημα σου .Για να είναι εξίσου τυχερά και τα παιδιά και τα εγγόνια μας .Άξιος!

Σ ευχαριστούμε πολύ για όλα Πατέρα, το σπίτι σου το είχες πάντα ανοικτό για εμάς !Σας ευχόμαστε, Να είστε πάντα καλά γερός δυνατός ,να χαίρεστε την όμορφη οικογένεια σας .Καλή σύνταξη!

 

Επίσης, το γεγονός αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο κος Αναστάσιος Σπανός:

«Σύσσωμος ο πιστός λαός του Αφάντου, με την παρουσία του στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αφάντου, θέλησε να αποδώσει την ύψιστη τιμή στο πρόσωπο του και να εκφράσει την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του σε ένα ταλαντούχο και χαρισματικό ιερωμένο με υψηλή πνευματική συγκρότηση και θεολογική παιδεία.

Ο πατέρας Βασίλειος τίμησε το ράσο και την Ιεροσύνη και αποτελεί πρότυπο ορθόδοξου ιερέα και άριστου οικογενειάρχη έχοντας τρία εξαιρετικά παιδιά και εννέα εγγόνια με την άριστη και άξια πρεσβύτερα "Ειρήνη".

Αγάπησε, αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από το ποίμνιο του και ως καλός ποιμένας ήταν αγαπητός, δραστήριος και εργατικός που ξεχώριζε για την εντιμότητα του, την αψεγάδιαστη διακονία του και την προσφορά του στον τόπο μας.

Σε όλη του τη ζωή έκανε πράξη το "αγαπάτε αλλήλους", ήταν πάντα δίκαιος, αμερόληπτος, ηθικός, κατηύθυνε τον καθένα στο δρόμο του Θεού, ήταν ο πνευματικός Πατέρας, το ψυχικό στήριγμα όλων και υπήρξε ο ακούραστος εργάτης στον αμπελώνα του Κυρίου.

Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να τον έχει πάντα καλά, αυτόν και την οικογένεια του, να είναι πάντα υγιής και να του χαρίζει μακροζωία και μακροημέρευση.

Πατέρα Βασίλειε, σε αγαπάμε, σε σεβόμαστε και σε ευχαριστούμε για όλα όσα μας προσέφερες.»

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»