Αθωώθηκε Αλβανός κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος τουρίστριας

Αθωώθηκε Αλβανός κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος τουρίστριας

Αθωώθηκε Αλβανός κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος τουρίστριας

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 834 ΦΟΡΕΣ

Αθώος κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, 38χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος Αγγλίδας τουρίστριας, όταν εκείνη ήταν στην ηλικία των 25 ετών.

Το περιστατικό τοποθετείται χρονικά το 2010, ο αλλοδαπός κατηγορούνταν αρχικά για βιασμό σε βάρος της Αγγλίδας, όμως το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, στις αρχές Ιουνίου 2018, κατά πλειοψηφία (5-2) αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας σε κατάχρηση σε ασέλγεια για την οποία επέβαλε στον 38χρονο την ποινή των 5 ετών κάθειρξης, για την οποία η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 38χρονος άσκησε έφεση και αυτή προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, τον έκρινε αθώο.

Ο αλλοδαπός, τόσο κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, όσο και στις προηγούμενες καταθέσεις του, είχε αρνηθεί τα όσα του καταλογίζονται και δήλωσε ότι όλα είχαν γίνει με τη συναίνεση της νεαρής Αγγλίδας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η αλλοδαπή, που πλέον είναι 39 ετών, κατήγγειλε το περιστατικό στις 20 Ιουλίου 2010 δηλώνοντας στους αστυνομικούς, πως πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας στην παραλία των Πεύκων, άγνωστος δράστης εκμεταλλευόμενος την κατάσταση μέθης στην οποία βρισκόταν την εξανάγκασε σε εξώγαμη συνουσία.

Όμως ο δράστης, σύμφωνα πάντα με την αλλοδαπή, φεύγοντας, πήρε μαζί του και το πορτοφόλι της, το οποίο περιείχε μικρό χρηματικό ποσό.

Μετά από έρευνες των αστυνομικών προέκυψε πως πρόκειται για τον 38χρονο Αλβανό κάτοικο Λάρδου (τότε ήταν 24 ετών), ο οποίος διέμενε παράνομα στη χώρα μας.

Σε βάρος του 38χρονου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, το οποίο εκτελέστηκε στις 26 Ιουλίου 2010 μετά από αίτημα του δικηγόρου του αλλοδαπού κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, οπότε, ο φερόμενος ως δράστης προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα και του γνωστοποιήθηκε η ποινική δίωξη για βιασμό και για κλοπή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια για να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος, απολογούμενος είχε αποδεχτεί ότι είχε ερωτική επαφή με την τότε 25χρονη Αγγλίδα, η οποία όμως όπως είχε πει, ήταν εκείνη που τον είχε προκαλέσει και μάλιστα τον είχε πάρει από το χέρι, προκειμένου να τον κατευθύνει προς την παραλία.

Ο 38χρονος είχε προσκομίσει στην ανακρίτρια και βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος στο οποίο διασκέδαζε, όπου και τον πλησίασε η καταγγέλλουσα επιδιώκοντας τη γνωριμία μαζί του.

Επίσης υπέρ του 38χρονου είχαν καταθέσει και δύο ακόμη άτομα ως μάρτυρες, οι οποίοι και είχαν τονίσει πως η αλλοδαπή κοπέλα ήταν αυτή που προκάλεσε και προσκάλεσε τον 38χρονο, και όχι το αντίθετο.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του κάθε 1η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 1.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών