Κάθειρξη έξι ετών σε 43χρονο που μετέδωσε AIDS στη σύντροφό του

Κάθειρξη έξι ετών σε 43χρονο που μετέδωσε AIDS στη σύντροφό του

Κάθειρξη έξι ετών σε 43χρονο που μετέδωσε AIDS στη σύντροφό του

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1568 ΦΟΡΕΣ

Ποινή κάθειρξης 6 ετών επιβλήθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, σε 43χρονο από τη Ρόδο που κατηγορείται ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με τη σύντροφό του για να της μεταδώσει τον ιό HIV (AIDS).

Η δίκη του 43χρονου επρόκειτο να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου 2024, ωστόσο αναβλήθηκε για χθες.

Όμως ο 43χρονος δια των συνηγόρων του κ.κ. Δήμου Μουτάφη, Στέλιου Αλεξανδρή και Γιάννη Χριστοδούλου, κίνησαν τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης και το πρακτικό αυτής επικυρώθηκε χθες από το δικαστήριο, το οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών στον κατηγορούμενο. Για την υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της παθούσας, παραστάθηκε η κα. Μαρία Κρικοπούλου. 

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά από έγκληση που είχε καταθέσει η σύντροφος του 43χρονου σε βάρος του και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη και την προσαγωγή του στη δικαιοσύνη.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος συντρόφου και μετά την απολογία του, στις 24 Φεβρουαρίου 2023, ο 43χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και είχε οδηγηθεί στη φυλακή.

Η παραπομπή σε δίκη έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου και σύμφωνα με αυτό, ο 43χρονος, το χρονικό διάστημα από τα τέλη Ιουλίου 2020 έως και τον Ιούλιο του 2022, που συμβίωνε με τη σύντροφό του, αν και γνώριζε ότι ήταν φορέας του ιού HIV (AIDS) ερχόταν καθημερινά σχεδόν, σε απροφύλακτη σεξουαλική επαφή μαζί της, παρότι γνώριζε ότι, με τον τρόπο αυτό θα της μετέδιδε τον ιό, όπως και έγινε.

Όπως αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου μεταξύ άλλων, «επίσης γνώριζε ότι η νόσος αυτή είναι βαριά και ανίατη και συνεπάγεται μόνιμη αναπηρία, καθώς αναστέλλει εφ’ όρου ζωής τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και εμποδίζει τον πάσχοντα να χρησιμοποιεί το σώμα του, όπως ένας υγιής άνθρωπος, καθώς χωρίς τη λήψη καθημερινής βαριάς φαρμακευτικής αγωγής (με σοβαρές παρενέργειες για τον οργανισμό, όπως στεφανιαία νόσο, δυσλιπιδαιμία, σύνδρομο λιποδυστροφίας, σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.) μπορεί και μία απλή καθημερινή ίωση να φέρει στον πάσχοντα τον θάνατο, ενώ εφ’ όρου ζωής θα πρέπει να λαμβάνει προφυλάξεις για να μη μεταδώσει και σε άλλους τον ιό».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών