Κάθειρξη 13 ετών σε 29χρονο Αλβανό για τον βιασμό 71χρονης στην Πάτμο

Κάθειρξη 13 ετών σε 29χρονο Αλβανό για τον βιασμό 71χρονης στην Πάτμο

Κάθειρξη 13 ετών σε 29χρονο Αλβανό για τον βιασμό 71χρονης στην Πάτμο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 743 ΦΟΡΕΣ

Ένοχος για τον βιασμό 71χρονης στην Πάτμο κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου, 29χρονος αλλοδαπός αλβανικής καταγωγής, ο οποίος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς για την αναγνώριση ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο, τον οποίο έκρινε ομόφωνα ένοχο για το αδίκημα του βιασμού και απάλλαξε λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, κρίνοντάς τον αθώο.

Σ’ ό,τι αφορά την ποινή ο Αλβανός καταδικάστηκε κατά πλειοψηφία (δύο ένορκοι είχαν ζητήσει να του επιβληθεί κάθειρξη 12 ετών) σε ποινή κάθειρξης 13 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Έτσι, ο αλλοδαπός θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου και βρίσκεται από την ημέρα της σύλληψής του. Ενώπιον του δικαστηρίου, απολογούμενος ο 29χρονος, αρνήθηκε την κατηγορία όπως αυτή του αποδίδεται και ισχυρίστηκε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς είχε γίνει το βράδυ εκείνο, στις 9 Ιουνίου 2023 στο σπίτι της 71χρονης, καθώς προηγουμένως είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και ένα ναρκωτικό χάπι. Ο συνδυασμός αυτών των δύο ουσιών, του επέφερε – όπως είπε- απώλεια μνήμης για χρονικό διάστημα κάποιων ημερών, ισχυρισμός που απορρίφθηκε ρητά από την κα. Εισαγγελέα της έδρας κατά την αγόρευσής της. Συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός είπε μεταξύ άλλων, πως η κατανάλωση 7-8 μπυρών και ενός χαπιού δεν δύναται να αποφέρουν απώλεια μνήμης πέντε ημερών, έκανε λόγο για «ανεξέλεγκτες ορμές» του 29χρονου τις οποίες και εκτόνωσε στην 71χρονη.

Η κα Εισαγγελέας πρόσθεσε επίσης, πως το μπαλκόνι του 29χρονου «έβλεπε» στην αυλή της 71χρονης την οποία και «είχε εντοπίσει μέρες πριν». «Θεωρώ ότι έχει αποδεχτεί πλήρως την ενοχή του», είπε χαρακτηριστικά η κα Εισαγγελέας για τον 29χρονο και ζήτησε από το δικαστήριο να τον κηρύξει ένοχο, χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού και με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε ο κ. Γιάννης Φωτόπουλος και για την υποστήριξη της κατηγορίας για την 71χρονη ο κ. Μανώλης Χατζηάμαλλος. Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό είχε συμβεί πέρυσι το καλοκαίρι και είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Πάτμου.

Ο 29χρονος Αλβανός, που εργαζόταν στην ανέγερση - ανακατασκευή παρακείμενου ξενοδοχειακού συγκροτήματος, συνελήφθη στις 9 Ιουνίου 2023 το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάτμου, και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό.

Ο 29χρονος, εξεταζόμενος και ανακρινόμενος από τους αστυνομικούς, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Ωστόσο, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί και τα όσα επίσημα είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες στις 9 Ιουνίου 2023, ο αλλοδαπός κατηγορούμενος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, φέρεται να μπήκε από ανασφάλιστη πόρτα σε κατοικία όπου διέμενε η 71χρονη γυναίκα και με την απειλή μαχαιριού να την εξανάγκασε σε συνουσία. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης διενεργήθηκε άμεσα αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας προσήχθη άτομο, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ο δράστης, ανεπιφύλακτα από την ηλικιωμένη.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω, σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών