Κάθειρξη 15 ετών στην οικιακή βοηθό που έπνιξε την 75χρονη που φρόντιζε στις Καλυθιές

Κάθειρξη 15 ετών στην οικιακή βοηθό που έπνιξε την 75χρονη που φρόντιζε στις Καλυθιές

Κάθειρξη 15 ετών στην οικιακή βοηθό που έπνιξε την 75χρονη που φρόντιζε στις Καλυθιές

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1273 ΦΟΡΕΣ

Ένοχη με το ελαφρυντικό τού μειωμένου καταλογισμού, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, η 47χρονη για τη δολοφονία από ασφυξία, της 75χρονης γυναίκας που φρόντιζε στις Καλυθιές.

Το δικαστήριο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς της συνηγόρου υπεράσπισης, κας Βάνας Περρή, αναγνώρισε το ελαφρυντικό τού μειωμένου καταλογισμού στην 47χρονη και της επέβαλε ποινή κάθειρξης 15 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Στη δίκη προς υποστήριξη της κατηγορίας για λογαριασμό της οικογένειας της άτυχης γυναίκας, παραστάθηκε η κα Ειρήνη Τριανταφυλλίδη.

Και ενώπιον του δικαστηρίου χθες, η 47χρονη έκανε λόγο «για φωνές που άκουγε και σκιές που έβλεπε», οι οποίες και την καθοδήγησαν σε αυτή της την πράξη, ενώ αρκετές φορές ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας συγγνώμη.

Η 47χρονη, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα και έχει νοσηλευτεί αρκετές φορές στο παρελθόν για αυτά, σε διάφορες κλινικές, ήταν ο άνθρωπος που φρόντιζε την άτυχη 75χρονη γυναίκα στις Καλυθιές.

Πιο αναλυτικά, ήταν περίπου λίγο μετά τις 8 το πρωί στις 21 Νοεμβρίου 2022 όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομίας. Ο αστυνομικός που το σήκωσε, άκουσε μία γυναικεία φωνή να του ζητάει να μεταβούν σε σπίτι στις Καλυθιές, καθώς έχει σκοτώσει την ηλικιωμένη γυναίκα που πρόσεχε!

Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, καθώς και αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου αλλά και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, που έσπευσαν στο σπίτι, στην είσοδο του οποίου, τους περίμενε η 47χρονη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρέλαβαν την άτυχη 75χρονη, ήταν ακόμη ζωντανή και είχε ασθενή σφυγμό, όμως, προτού προλάβουν καλά – καλά να τη μεταφέρουν, κατέληξε!

Στο ίδιο σημείο μετέβη και ο ιατροδικαστής, ενώ η είδηση είχε γίνει γνωστή στο χωριό, και οι κάτοικοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί!

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στους αστυνομικούς η 47χρονη κατά τη σύλληψή της, νωρίς το πρωί η ηλικιωμένη γυναίκα ήταν ανήσυχη και άρχισε να φωνάζει. Προκειμένου λοιπόν «να την ησυχάσει», καθώς δεν την άφηνε να κοιμηθεί, η 47χρονη τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα, αρχικά με τα χέρια της και εν συνεχεία με ένα μαξιλάρι!

Η άτυχη 75χρονη ήταν ανήμπορη και άρρωστη και αντιμετώπιζε για κάποια χρόνια σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν το περιστατικό, είχε αναλάβει τη φροντίδα της η 47χρονη, η οποία επίσης φέρεται να έχει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα αλλά και να έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική για ένα μήνα.

Η ίδια φέρεται να πρόσεχε και άλλα άτομα στο χωριό Καλυθιές, τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η 47χρονη, από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε τους αστυνομικούς, έκανε λόγο και για άλλες περιπτώσεις «θανάτων» ηλικιωμένων που φρόντιζε στο νησί μας, κάτι που επανέλαβε και κατά τη διάρκεια τής προανακριτικής της εξέτασης, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της 47χρονης, επρόκειτο για τρεις περιπτώσεις ηλικιωμένων γυναικών, ο θάνατος των οποίων δηλώθηκε ως αιφνίδιος. Τους ανθρώπους αυτούς φρόντιζε η 47χρονη, η οποία και ισχυρίστηκε ότι ευθυνόταν για τον θάνατό τους.

Η 47χρονη, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της κ.κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη και Στέλιο Αλεξανδρή, είχε οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, όπου και της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος μόνο για τον θάνατο της 75χρονης στις Καλυθιές ενώ για τα υπόλοιπα τρία εγκλήματα που η ίδια είχε ομολογήσει σε βάρος τριών ηλικιωμένων γυναικών που επίσης φρόντιζε αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του γιου της, όταν ήταν σε βρεφική ηλικία, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στη συνέχεια, ο συνήγορός της, κ. Αλεξανδρής, είχε ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση και τα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πελάτισσά του.

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου βρέθηκε η 47χρονη στις 24 Νοεμβρίου 2022 για να απολογηθεί, είχε μιλήσει αναλυτικά για τη ζωή της, τα προβλήματα που είχε, τις νοσηλείες της στις ψυχιατρικές κλινικές, μερικές φορές για χρόνια, τους γάμους και τα παιδιά της.

Σε ό,τι αφορά την 75χρονη, είχε πει, ότι την αγαπούσε πολύ και πως εκείνο το βράδυ, η ηλικιωμένη γυναίκα, που αρκετές φορές ούρλιαζε από τους πόνους, ήταν ανήσυχη στον ύπνο της.

Περίπου στις 6.30 το πρωί στις 21 Νοεμβρίου 2022, η 47χρονη άκουσε να ηχεί στα αυτιά της συνεχώς μία φωνή που της έλεγε: «Λύτρωσε την, λύτρωσε την, υποφέρει». Η 47χρονη είχε πει, πως άρχισε να αισθάνεται περίεργα, άρχισε να βλέπει σκιές να περιφέρονται στον χώρο ανάμεσά τους. Τότε συνέβη το κακό. Η 47χρονη αρχικά με τα χέρια και στη συνέχεια με το μαξιλάρι έκλεισε το στόμα και τη μύτη τής 75χρονης, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η 47χρονη είχε πει απολογούμενη, πως όταν κατάλαβε τι είχε κάνει κάλεσε την αστυνομία, ενώ ήταν σε απόλυτο σοκ και πολύ φοβισμένη.

«Δεν μπορούσα να καταλάβω τι είχε γίνει, ξαφνικά κλείδωσε το μυαλό και το σώμα μου», είπε η 47χρονη, η οποία είχε προσθέσει, ότι σε καμία περίπτωση δεν ισχύει αυτό που αρχικά είπε φοβισμένη στους αστυνομικούς, ότι σκότωσε την 75χρονη, επειδή δεν την άφηνε να κοιμηθεί.

Η ίδια επεσήμανε πως, ποτέ δεν έτρεφε αρνητικά και κακά συναισθήματα, ούτε για την 75χρονη, αλλά ούτε και για κανέναν άλλον ηλικιωμένο που φρόντιζε, και δήλωσε «βαθιά λυπημένη και στεναχωρημένη για το χαμό της ηλικιωμένης γυναίκας».

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών