Σειρά συναντήσεων στη Ρόδο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Σειρά συναντήσεων στη Ρόδο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Σειρά συναντήσεων στη Ρόδο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1133 ΦΟΡΕΣ

Προπαρασκευαστική της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 17 Απριλίου, ήταν η επίσκεψη στη Ρόδο, τις δύο προηγούμενες ημέρες, κλιμακίου της ΓΣΕΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, Γιάννη Παναγόπουλο.

Προχθές το απόγευμα, ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε χαιρετισμό σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Ρόδου (ΕΚΡ) και η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, για την ακρίβεια.


Χθες το πρωί, μοιράστηκε έντυπο υλικό με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της απεργίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και υπήρξαν συζητήσεις με εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στη συνέχεια, οι εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ συναντήθηκαν με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων του νησιού.


Στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του προέδρου του Γιάννη Παππού, του αναπληρωτή περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Απόστολου Ασπράκη και οικονομικού επόπτη Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου Κώστα Σπανό, τον πρόεδρο του ΟΕΒΕΔ και αντιδήμαρχο Ρόδου Νίκο Τσούλλο, τον πρόεδρο Ιδιοκτητών Μηχανημάτων Έργου Κώστα Καρεκλά, τον πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Μιχαλάκη καθώς και τον πρόεδρο του Σωματείου Εστιατορίων, Γιάννη Κλούβα.


Ο κ. Παναγόπουλος είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον αναπληρωτή περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Απόστολο Ασπράκη, στο Μέγαρο της Περιφέρειας ενώ στο Δημαρχείο, το κλιμάκιο της ΓΣΕΕ έγινε δεκτό από τον αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δημάρχου Βάιο Καλοπήτα (σ.σ. απόντος του δημάρχου) και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, Κυριάκο Κασάπη.


Μετά τα παραπάνω, το μεσημέρι, ο κ. Παναγόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον πρόεδρο της ΕΕΚΕ (Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος), κ. Απόστολο Ραυτόπουλο. Σημειώνεται ότι κατά τις επισκέψεις αυτές, ο κ. Παναγόπουλος συνοδευόταν από μέλη της διοίκησης του ΕΚΡ, με επικεφαλής τον πρόεδρό του, κ. Παναγιώτη Εγγλέζο.


Καλωσορίζοντάς τους ο κ. Εγγλέζος, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία τού κλιμακίου της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, αναφέρθηκε στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της 17ης Απριλίου και θύμισε ότι το κεντρικό σύνθημα είναι «η ακρίβεια στον Θεό και οι μισθοί στα τάρταρα».

Ανέφερε, ακόμη, ότι στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει πανελλαδικά η ΓΣΕΕ, στον σχεδιασμό της περιλαμβάνει και τη Ρόδο θέλουν να περάσουν το μήνυμα ότι η επιτυχία της κινητοποίησης αυτής δεν είναι μόνο για να πάρουν τα εύσημα οι συνδικαλιστές και τα Εργατικά Κέντρα που την οργανώνουν αλλά είναι ένα μήνυμα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση, μαζικό, από όλη την κοινωνία.

«Δυστυχώς, τα επικοινωνιακά τρικ με την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και ότι δεν υπάρχει ακρίβεια στα ράφια του σούπερ μάρκετ έχουν καταρριφθεί», είπε και τους ευχαρίστησε που βρέθηκαν εδώ για να τους βοηθήσουν να οργανώσουν καλύτερα την απεργιακή κινητοποίηση.


Από την πλευρά του, ο κ. Παναγόπουλος εστίασε στην αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας, ότι την ώρα που η ακρίβεια είναι στον Θεό οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα έχουν πάει στα τάρταρα.


Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι, με την αύξηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση πριν από λίγες ημέρες, ο κατώτατος μισθός, από τα 780 ευρώ πήγε στα 830 ευρώ μικτά και όπως είπε ο κατώτατος μισθός που θα μπαίνει από την 1η Απριλίου στην τσέπη του εργαζόμενου ανέρχεται στα 706 ευρώ, λόγω της φορολογίας!


Στο ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένοι απαντούν ότι μία αύξηση είναι μία «ανάσα» για τους ανθρώπους του μόχθου που είναι οι χαμηλόμισθοι και άρα ευάλωτοι, όμως ο κατώτατος μισθός δεν θα έπρεπε να προσδιορίζεται από την πολιτεία αλλά από τους εργαζόμενους μέσω της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, η οποία με νόμο καταργήθηκε, και να είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης μεταξύ της ΓΣΣΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων. Σηεμίωσε ακόμη ότι στη χώρα μας ο κατώτατος μισθός θα έπρεπε να ανέρχεται στα 908 ευρώ.


Ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ακόμη, ότι από τον Φεβρουάριο και μέχρι τον Μάρτιο έχουν πάει σε όλη τη χώρα και όταν φεύγουν από κάθε περιοχή, παραδίδουν τη σκυτάλη στα Εργατικά Κέντρα, ώστε να κάνουν την καμπάνια για να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην απεργία.


Από την πλευρά του ο κ. Ραυτόπουλος είπε, ότι δεν ζούμε σε μία κανονική χώρα, τη στιγμή που χρειάστηκε η κυβέρνηση μέσα σε δυόμιση χρόνια να πάρει 25 μέτρα για να αναχαιτίσει την ακρίβεια και να πατάξει την αισχροκέρδεια και αναμένεται να πάρει κι άλλα.

 


Είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα ανάμεσα στις 27 της Ε.Ε. στο παστεριωμένο φρέσκο γάλα, ανέφερε, ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ίδιος ενώ για το καλάθι του νοικοκυριού είπε, ότι δεν είχε την ανταπόκριση που περίμεναν από το καταναλωτικό κοινό.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»