Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές κοσμημάτων και χρημάτων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές κοσμημάτων και χρημάτων

Εξαρθρώθηκε σπείρα που είχε διαπράξει κλοπές κοσμημάτων και χρημάτων

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1929 ΦΟΡΕΣ

Με κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει κλεμμένες πινακίδες, κυκλοφορούσαν τα μέλη της σπείρας που εξαρθρώθηκε στη Ρόδο, διαπράττοντας κλοπές κοσμημάτων, χρημάτων και άλλων αντικειμένων, συνολικής αξίας άνω των 150.000 ευρώ!

Πρόκειται για δύο άνδρες Ρομά, ηλικίας 19 και 29 ετών, μία 29χρονη που συνελήφθησαν τη Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που διαλεύκανε την υπόθεση, ενώ αναζητούνται δύο ακόμη άτομα – συνεργοί τους. Οι τρεις συλληφθέντες βρέθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου επρόκειτο να επιβιβαστούν σε πτήση για την Αθήνα.

Οι τρεις εμπλεκόμενοι οδηγήθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου, η οποία διαχώρισε τη δικογραφία και παρέπεμψε τους τρεις συλληφθέντες στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου για τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων – δικαστικών προσώπων, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθοράς ξένης ιδιοκτησίας κ.ά. απ’ όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία έως αύριο.

Σε ό,τι αφορά τις διακεκριμένες κλοπές που έχουν διαπράξει και την εγκληματική οργάνωση, έχει σχηματιστεί ποινική δικογραφία και με αυτή θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη το επόμενο διάστημα, ενώ δεν συνελήφθησαν για αυτές τις πράξεις λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί από τους αστυνομικούς τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια σε χωριά της Ρόδου απ’ όπου οι δράστες αφαίρεσαν κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 153.000 ευρώ, αλλά και δύο κλοπές πινακίδων από σταθμευμένα οχήματα καθώς και η κλοπή του Ι.Χ. επιβατικού αυτοκίνητου με το οποίο κινούνταν για τη διάπραξη των κλοπών.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, οι δράστες είχαν «κλειδωθεί» στο στόχαστρο των διωκτικών Αρχών της περιοχής μας το προηγούμενο διάστημα, καθώς υπήρχαν πληροφορίες, ότι παραβίαζαν κατοικίες σε χωριά της Ρόδου.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μαζί με τους συνεργούς τους (που αναζητούνται) χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες άλλου οχήματος, περιφέρονταν σε χωριά της Ρόδου όπου εντόπιζαν κατοικίες, τις οποίες παραβίαζαν, αφαιρώντας κοσμήματα και χρήματα.

Για τον τερματισμό της εγκληματικής τους δραστηριότητας, τέθηκε σε εφαρμογή, από την Υποδιεύθυνσης, Ασφάλειας Ρόδου, επιχειρησιακό σχέδιο στοχευμένης επιτήρησης συγκεκριμενών περιοχών, στο πλαίσιο του οποίου, το περασμένο Σάββατο (30 Μαρτίου 2024) βραδινές ώρες, στην περιοχή της Παστίδας, εντοπίσθηκαν οι δράστες από περιπολούντες αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή, οδηγώντας επικίνδυνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Στη συνέχεια, τα ξημερώματα στις 31 Μαρτίου 2024 (δηλαδή λίγες ώρες αργότερα) εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν σε περιοχή των Καλυθιών, μέσα στο οποίο βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμημάτων και αντικειμένων, καθώς και πινακίδες άλλου οχήματος.

Οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων και τελικά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 1ης Απριλίου 2024, ο 19χρονος, ο 29χρονος και η 29χρονη βρέθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, προσπαθώντας να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα. Οι τρεις εμπλεκόμενοι ακινητοποιήθηκαν προβάλλοντας αντίσταση, προκειμένου να ματαιώσουν την προσαγωγή τους, αλλά τελικά συνελήφθησαν. Μάλιστα, στην κατοχή της 29χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 285 ευρώ και ένα ρολόι χειρός.

Από την αποδόμηση της δράσης έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα - αντικείμενα και χρήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 153.000 ευρώ, μια κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, το οποίο χρησιμοποιούσαν καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο 2023 έως 30 Μαρτίου 2024.

Το όχημα και τα υπόλοιπα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν και όσα έχουν αναγνωριστεί αποδόθηκαν στους δικαιούχους.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης εντάσσεται στις ειδικές επιχειρησιακές δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νοτίου Αιγαίου για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών