Προσπάθειες για να αποσυμφορηθεί το νεκροταφείο της Σορωνής

Προσπάθειες για να αποσυμφορηθεί το νεκροταφείο της Σορωνής

Προσπάθειες για να αποσυμφορηθεί το νεκροταφείο της Σορωνής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1004 ΦΟΡΕΣ

Την πρόθεσή της να προμηθευτεί οστεοφυλάκιο, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κοιμητήριο του χωριού, ανακοίνωσε χθες στους κατοίκους η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή της επισημαίνει, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες, και ότι όσοι επιθυμούν να προχωρήσουν σε οικειοθελείς εκταφές των συγγενικών τους προσώπων, που είναι ενταφιασμένοι πάνω από έξι χρόνια, θα μπορούν να δηλώσουν άμεσα την πρόθεσή τους στην Κοινότητα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Συγχωριανοί και συγχωριανές, όπως είναι σε όλους γνωστό, το κοιμητήριο του χωριού μας, βρίσκεται πλέον σε κατάσταση κορεσμού.

Η Δημοτική Κοινότητα Σορωνής, για να αντιμετωπίσει αυτό το οξύ πρόβλημα, βρίσκεται σε διαδικασία δημιουργίας οστεοφυλακίου, που θα τοποθετηθεί στον χώρο του κοιμητηρίου.

Σκοπός της δημιουργίας του οστεοφυλακίου, για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες, είναι η αποσυμφόρηση τού κοιμητηρίου και η δημιουργία νέων θέσεων ταφής.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους χωριανούς και τις χωριανές που επιθυμούν να προχωρήσουν σε οικειοθελείς εκταφές των συγγενικών τους προσώπων (θάνατοι άνω της εξαετίας), να δηλώσουν άμεσα την πρόθεσή τους στην κοινότητα Σορωνής.

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και οι εκταφές θα υλοποιηθούν αμέσως μετά την οριστική εγκατάσταση του οστεοφυλακίου.
Οι δηλώσεις μπορούν να κατατίθενται στη γραμματεία της Κοινότητας, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή με αποστολή μέιλ στο soronidk@gmail.com».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πρόεδρος Γιάννης Μαρίνος: 6944637788
Αντιπρόεδρος Μιχάλης Διακονικόλας: 6974672491

Σημειώνεται, ότι πριν από ένα μήνα, η «Ροδιακή» είχε αναφερθεί στο θέμα, με αφορμή σχετική απόφαση που είχε πάρει το συμβούλιο της Κοινότητας, καθώς έχει σχεδόν γεμίσει και η νέα πτέρυγα του κοιμητηρίου, που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από περίπου 15 χρόνια.

Όπως δήλωσε τότε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος Γιάννης Μαρίνος, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το νέο συμβούλιο της κοινότητας Σορωνής, ασχολήθηκε με το θέμα και ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε τέτοιο θέμ, καθώς δεν υπήρχε ποτέ οργανωμένο οστεοφυλάκιο για τις ανάγκες του χωριού.

Σύμφωνα με όσα είχε τονίσει ο κ. Μαρίνος, η Κοινότητα επιθυμεί να γίνει η προμήθεια του οστεοφυλακίου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς δεν μπορεί να καθυστερήσει άλλο και φυσικά δεν μπορεί να γεμίσει το χωριό με κοιμητήρια, όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.

Όπως είχε εκτιμήσει, θα δημιουργηθούν περίπου 150 θυρίδες που θα αποσυμφορήσουν την κατάσταση, καθώς η νέα πτέρυγα έχει ήδη 110 τάφους ενώ η παλιά λίγο περισσότερους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, υπάρχουν περίπου 300 τάφοι σε όλο το κοιμητήριο ενώ πολλοί από αυτούς χρονολογούνται ακόμα και πριν από το 1950, με τους περισσότερους να μην έχουν πληροφοριακά στοιχεία και να είναι αφρόντιστοι.

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη