Απορρίφθηκε η έφεση 24χρονου που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Απορρίφθηκε η έφεση 24χρονου που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Απορρίφθηκε η έφεση 24χρονου που έχει καταδικαστεί για κλοπές

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2119 ΦΟΡΕΣ

Στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου προσέφυγε 24χρονος Ρομά που έχει καταδικαστεί για σωρεία κλοπών σε επιχειρήσεις του νησιού μας, ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία με την οποία απορρίφθηκε η έφεσή του ως ανυποστήρικτη. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του 24χρονου ο οποίος και θα παραμείνει στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του.

Ειδικότερα, ο 24χρονος μαζί με άλλους δύο ομόφυλούς του, ηλικίας 36 και 24 ετών δικάστηκαν και καταδικάστηκαν τον Δεκέμβριο του 2020 από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε φυλάκιση 4 ετών χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά της απόφασης αυτής οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και σε ό,τι αφορά τον 24χρονο, απορρίφθηκε στις 15 Μαρτίου 2023 από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, ως ανυποστήρικτη. Ο 24χρονος όμως προσέφυγε εκ νέου στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο καταθέτοντας αίτημα να ακυρωθεί η διαδικασία με την οποία η έφεσή του κρίθηκε ανυποστήρικτη. Το αίτημά του αυτό, εξετάστηκε προχθές και απορρίφθηκε. Σημειώνεται, πως στην ίδια υπόθεση, κατηγορούνταν και ένας ανήλικος ομόφυλός του για τον οποίο η υπόθεση διαχωρίστηκε.

Στην υπόθεση για την οποία έχει καταδικαστεί ο 24χρονος Ρομά, κατηγορείται ότι μαζί με τους άλλους τρεις ομόφυλούς του διέπραξαν 9 διαρρήξεις και κλοπές σε επιχειρήσεις της περιοχής μας, απ’ όπου και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα αξίας 30.000 ευρώ!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται ότι το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2020 είχαν αναπτύξει «πλούσια» δράση στην περιοχή μας και πιο συγκεκριμένα:

Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 7 Μαρτίου και στις 21 Μαρτίου «επισκέφθηκαν» μάντρα οικοδομικών υλικών που βρίσκεται στην πόλη της Ρόδου, όπου τις δύο από τις τρεις φορές κατάφεραν να αφαιρέσουν καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 3000 ευρώ.

Στις 21 Μαρτίου οι ίδιοι Ρομά μετέβησαν σε άλλη μάντρα οικοδομικών υλικών επί της Ρόδου – Καλλιθέας απ’ όπου, αφαίρεσαν ένα μετασχηματιστή και διάφορα άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ. Αλλά και στις 23 Μαρτίου οι δράστες παραβίασαν κοντέινερ – αποθήκη στην πόλη της Ρόδου, απ’ όπου και αφαίρεσαν οινοπνευματώδη ποτά, αναψυκτικά και οικοδομικά εργαλεία, συνολικής αξίας 200 ευρώ.

Στις 24 Μαρτίου, οι τέσσερις Ρομά διέρρηξαν εστιατόριο στην πόλη της Ρόδου, απ’ όπου και πήραν κατσαρόλες, ένα ψυγείο και μία μηχανή του κιμά συνολικής αξίας 5000 ευρώ. Επίσης, στις 28 Μαρτίου, διέρρηξαν από κοντέινερ στα Κοσκινού χαλκό και διάφορα εργαλεία, ανυπολόγιστης αξίας.

Οι ίδιοι στις 26 Μαρτίου αφαίρεσαν από μάντρα οικοδομικών υλικών στην Παστίδα, σωλήνες χαλκού και διάφορα καλώδια, ανυπολόγιστης αξίας. Τέλος, στις 22 Μαρτίου 2020 οι τέσσερις Ρομά παραβίασαν αποθήκη εστιατορίου στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν από τον καταψύκτη που υπήρχε σε αυτήν, τρόφιμα αξίας 500 ευρώ. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 30 Μαρτίου 2020, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, οι οποίοι εντόπισαν και προσήγαγαν τους δράστες, ωστόσο δεν προέβησαν σε συλλήψεις λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου. Σε βάρος των τεσσάρων Ρομά σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, με την οποία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών