Στη Ρόδο, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Στη Ρόδο, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Στη Ρόδο, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1068 ΦΟΡΕΣ

Μόνιμα θα εδρεύει στη Ρόδο από φέτος μία από τις νέες μονάδες δασοκομάντο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τις λεγόμενες ΕΜΟΔΕ, με στόχο την πιο άμεση δυνατή απόκριση στην απευκταία περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, όπως έκανε γνωστό, από τη Ρόδο όπου βρέθηκε χθες, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας.

Ο τελευταίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Ρόδο, συνοδευόμενος από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, πύραρχο, Ιερεμία Νικόλαο και τον διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δωδεκανήσου, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Παπαθανασίου πραγματοποίησε, χθες το μεσημέρι, εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου έγινε δεκτός από τον αντιδήμαρχο, αναπληρωτή Δημάρχου, κ. Βάιο Καλοπήτα.

Η μεγάλη πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού, όπως ήταν φυσικό, αποτέλεσε αντικείμενο της συζήτησης που έγινε, με όλους να συμφωνούν ότι, ο πρωταρχικός στόχος που ήταν η ασφαλής απομάκρυνση όλων των ανθρώπων από τις πληττόμενες περιοχές, επετεύχθη ενώ εξήραν και τον ρόλο των εθελοντών.

«Σχεδόν όλοι οι Ροδίτες είναι εθελοντές», είπε χαρακτηριστικά προς τον Αρχηγό ο κ. Καλοπήτας.

Ο κ. Βάγιας, αναφέρθηκε και στις δέκα νέες μονάδες δασικών κομάντο, τις ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων) που δημιουργούνται σε όλη την επικράτεια, με στόχο, την όσο το δυνατόν πιο άμεση απόκριση στις πυρκαγιές των δασικών εκτάσεων.

Μία από τις μονάδες αυτές, λοιπόν, θα εδρεύει μόνιμα στη Ρόδο, όπως και ελικόπτερο που θα παραλαμβάνει την ομάδα από τη μονάδα και θα τη μεταβαίνει στο σημείο της πυρκαγιάς σε άμεσο χρόνο, θα αφήνει την ομάδα και θα κάνει παράλληλα και πυρόσβεση.

Έτσι, θα μειωθεί η απόκριση του χρόνου αντιμετώπισης του κάθε περιστατικού, σημείωσε ο Αρχηγός.

Η μονάδα αυτή θα βρίσκεται εδώ καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο και όχι μόνο.

Σημειώνεται ότι, ο κ. Βάγιας αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού του ενόψει της θερινής περιόδου και στο πλαίσιο αυτό βρέθηκε και στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή