Δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κω

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κω

Δράσεις της Κινητής Μονάδας Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1493 ΦΟΡΕΣ

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ βρέθηκε στην Κω από τις 2 έως τις 4 Απριλίου 2024, για να πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα εξαρτήσεων. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Έπαρχο Κω-Νισύρου, κ. Σβύνου Κωνσταντίνα, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Κω, κ. Κανταρζή Σταματία καθώς και με την πρόεδρο κ. Τελλή Διονυσία και στελέχη του Κέντρου Πρόληψης «Ιπποκράτης». Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Κω για μαθητές και εκπαιδευτικούς, όπως και επισκέψεις σε διάφορους φορείς του νησιού.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και Κοινωνικής Επανένταξης στη χώρα μας. Η Κινητή Μονάδα Ρόδου συνεργάζεται με όλους τους δημόσιους τοπικούς φορείς και τοπικές κοινότητες και διοργανώνει Ενημερωτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις που απευθύνονται τόσο στον πληθυσμό των εξαρτημένων ατόμων όσο και στο ευρύ κοινό (ομιλίες, ενημερωτικά περίπτερα, συμμετοχή σε εκδηλώσεις και σε οργανωμένες συνεργατικές δράσεις, οργάνωση και συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια) σε όλο το νησί της Ρόδου αλλά και στα υπόλοιπα Δωδεκάνησα με βασικό στόχο την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Παράλληλα, τα εξειδικευμένα στελέχη της μέσω του“Street work” έχουν ως στόχο την προσέγγιση και υποστήριξη των εξαρτημένων ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο και την παραπομπή τους σε ανάλογες δομές σχετικές με τις ανάγκες τους.

Η Κινητή Μονάδα Ρόδου του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Όλες οι υπηρεσίες του ΚΕΘΕΑ παρέχονται δωρεάν και δεν χορηγούνται υποκατάστατα.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για οποιαδήποτε πληροφορία είναι τα 22410 73751 & 22410 20343

 

Διαβάστε ακόμη

Θα αποζημιωθεί επιχειρηματίας από την Κω για τον φοίνικα που έπεσε στο μαγαζί του

Στην Κω βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας

Απίστευτο περιστατικό στην Κω: 35χρονη πυρπόλησε μοτοποδήλατο και συνελήφθη επιτόπου

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Κω

Ημερίδα για τον θαλάσσιο τουρισμό θα γίνει στην Κω

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη για να απολογηθούν οι γονείς του βρέφους που πέθανε στην Κω