Π. Εγγλέζος: Είναι στο χέρι μας να πετύχει το νέο σχέδιο για την αντιπυρική προστασία

Π. Εγγλέζος: Είναι στο χέρι μας να πετύχει το νέο σχέδιο για την αντιπυρική προστασία

Π. Εγγλέζος: Είναι στο χέρι μας να πετύχει το νέο σχέδιο για την αντιπυρική προστασία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 875 ΦΟΡΕΣ

Στον απόηχο της σύσκεψης στη Ρόδο, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, για το νέο επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος, με σκοπό την πρόληψη της αντιπυρικής προστασίας και την καλύτερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, μίλησε στον Real Voice 99.5 και τη Ρένα Παυλάκη, ο επικεφαλής της Εθελοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου Παναγιώτης Εγγλέζος.

«Δεν περιμέναμε την αμεσότητα και τη συζήτηση που έγινε χθες (σ.σ. 4.04.2024). Για πρώτη φορά είδαμε έναν υπουργό να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Ιδιαίτερα για το νέο δόγμα της Π.Υ. με τις εθελοντικές ομάδες. Εθελοντές στο νησί είμαστε όλοι.

Αλλά στη μάχη, από το πρώτο λεπτό, είναι οι πιστοποιημένοι εθελοντές. Πλέον δε θα περιμένουμε το πρωτόκολλο να έρθει για να ενεργοποιηθούμε. Αυτό σε έναν πανικό αργεί πολύ και τώρα πλέον στον χώρο ευθύνης μας, ενεργούμε άμεσα.

Εμείς δηλώνουμε τον χώρο ευθύνης μας και ξέρει η Π.Υ. ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένα άτομα ενεργοποιημένων πιστοποιημένων εθελοντών κ.λπ. Αυτό που βγήκε από τη σύσκεψη είναι ότι κερδισμένες είναι οι εθελοντικές ομάδες.

Είναι στο χέρι μας να πετύχει αυτό το σχέδιο γιατί μας δίνονται όλα τα όπλα. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία», ανέφερε ο κ. Εγγλέζος, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο υπουργός – όπως είπε- για να πετύχει το νέο επιχειρησιακό δόγμα του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιπυρική προστασία.

Ο κ. Εγγλέζος πρόσθεσε ότι σήμερα στο νησί της Ρόδου είναι 100 πιστοποιημένοι εθελοντές και περιμένουν στην αναμονή άλλοι 300 για εκπαίδευση. «Τα σχολεία εκπαίδευσης θα ξαναγίνουν όπως παλιά για την εκπαίδευση των εθελοντών και να έχουν την απαραίτητη πιστοποίηση.

Ο υπουργός κ. Κικίλιας ήταν πολύ απαιτητικός, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να εφαρμόσουν το νέο δόγμα. Ήταν αποφασιστικός να πετύχει το σχέδιο της πολιτικής προστασίας», σημείωσε καταλήγοντας.

Πηγή: Real Voice

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»