Λειψυδρία, ενεργειακή αναβάθμιση και απορίμματα στις προτεραιότητες των δημάρχων

Λειψυδρία, ενεργειακή αναβάθμιση και απορίμματα στις προτεραιότητες των δημάρχων

Λειψυδρία, ενεργειακή αναβάθμιση και απορίμματα στις προτεραιότητες των δημάρχων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 681 ΦΟΡΕΣ

Ειδική συνεδρίαση για τα μεγάλα θέματα που θα αποτελέσουν το επίκεντρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στα νησιά τα επόμενα χρόνια, θα πραγματοποιήσει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νοτίου Αιγαίου, μετά από απόφαση που πήρε χθες η Διοίκησή της.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Ρόδου Νοτίου Αιγαίου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, η επόμενη πενταετία θα είναι αναγκαστικά... αφιερωμένη σε τρία μεγάλα θέματα και δεν είναι άλλα από τη λειψυδρία, την ενεργειακή αναβάθμιση και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κάποιοι από τους εκπροσώπους των δήμων έκαναν μια πρώτη αναφορά στο θέμα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταφέροντας τον προβληματισμό τους.

Ορισμένα από αυτά, όπως είπαν, είναι χρόνια, ενώ ο πρόεδρος της ΠΕΔ υπογράμμισε, ότι τα επόμενα πέντε χρόνια θα πορευτούμε με αυτά, με το Σώμα να καταλήγει στην ομόφωνη απόφαση να γίνει εκτενής συζήτηση για τα παραπάνω, σε επόμενη συνεδρίαση του Σώματος.

Κατά τον χαιρετισμό του στα μέλη, ο πρόεδρος, Αλέξανδρος Κολιάδης αφού διαβεβαίωσε ότι όλοι θα εργαστούν για το κοινωνικό και οικονομικό όφελος των νησιών, ανέφερε και τα εξής: «Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά προβλήματα, υπαρκτά εδώ και χρόνια. Όπως είναι η ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών μας, ανεξαρτήτου μεγέθους, η στελέχωση των δήμων με το αναγκαίο και ικανό ανθρώπινο δυναμικό, η ενίσχυση των διαδημοτικών, διανησιωτικών συνεργασιών μέσα από την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών μας εργαλείων».

Έμμεση αναφορά έκανε όμως και για το Τέλος Ανθεκτικότητας λέγοντας: «Πάνω απ’ όλα η συνειδητοποίηση της πολιτείας, της σημαντικής συνεισφοράς των νησιών μας σε όλα τα επίπεδα και η στήριξή τους. Προτεραιότητά μας είναι η διεκδίκηση των θεσμοθετημένων πόρων που πηγάζουν από τις τοπικές μας οικονομίες και που πρέπει να επιστρέφονται ανταποδοτικά σε αυτές, έτσι ώστε, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες μας ανάγκες σε έργα υποδομής και συντήρησης, στην παροχή άρτιων υπηρεσιών και άλλα, από την πλευρά των δήμων. Θα συνεχίσουμε και θα δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, υγείας και πρόνοιας, για τα νησιά μας.

Μιλώντας για την περιφέρεια, ανέφερε χαρακτηριστικά «Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στη συνέχιση της αγαστής συνεργασίας με την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» και πρόσθεσε: «στόχος μας είναι επίσης η συστηματική συνεργασία με την ΚΕΔΕ, τις νησιωτικές περιφέρειες και όλους τους επιστημονικούς και τεχνικούς φορείς που θα μας βοηθήσουν στο έργο μας.

Η προσπάθειά μας όμως απαιτεί και τη στελέχωση των υπηρεσιών της ΠΕΔ και την ενίσχυση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού της. Θα προχωρήσουμε στη διαδικασία πρόσληψης των δύο νομικών συμβούλων που ξεκίνησε η προηγούμενη Διοίκηση και θα εκσυγχρονίσουμε τον Οργανισμό Εσωτερικής μας Υπηρεσίας, με τη δημιουργία θέσεων με βάση τις ανάγκες μας και τις οικονομικές μας δυνατότητες».

Ο κ. Κολιάδης έκλεισε τον λόγο του τονίζοντας, ότι οι περισσότεροι από τους δημάρχους είναι έμπειροι στα αυτοδιοικητικά, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα πετύχουν πολλά, μέσα από τη λειτουργία της ΠΕΔ.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας